Politie op zoek naar getuigen van mishandeling in intercity

Man valt vrouwen lastig in trein en bespuugt conductrice

Man valt vrouwen lastig in trein en bespuugt conductrice

REGIO - Een man (33) wordt verdacht van mishandeling en bedreiging in de trein. Daarvan was sprake op vrijdagavond 24 december in de trein van Dordrecht richting Rotterdam. De politie is op zoek naar getuigen.

Op vrijdag 24 december rond 19.35 uur vond een incident plaats in de intercity van Dordrecht richting Rotterdam Centraal. De verdachte stapte in Dordrecht in de trein en viel daar vrouwen lastig. De conductrice sprak de man daarop aan en werd bedreigd en bespuugd. Daarna ontstond er een worsteling tussen de verdachte en een reiziger. Ook deze reiziger gaf aan bedreigd te zijn. Zowel de verdachte als de reiziger verlieten de trein bij station Rotterdam Blaak.

Aanhouding
De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie heeft op eerste kerstdag een 33-jarige man uit Rotterdam in Spijkenisse aangehouden. De verdachte werd aangehouden in verband met een ander incident dan het hiervoor beschreven incident in de intercity richting Rotterdam. De man wordt verdacht van bedreiging en mishandeling. Vandaag 27 december 2021 wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Getuigen
De politie onderzoekt de mishandeling die in de intercity plaatsvond en vraagt getuigen en mensen die meer weten hierover om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

27-12-2021