Man op scooter zigzagt over snelweg en vlucht door het weiland

Man op scooter zigzagt over snelweg en vlucht door het weiland

SCHIEDAM - Politie Schiedam meldt dat een man op een scooter zigzaggend over de snelweg A13 reed. Staande gehouden stapt hij toch weer op de scooter en vlucht tegen het verkeer in richting het vliegveld. Vervolgens kiest hij al scooterrijdend het hazenpad dwars door het weiland.

De politiehelikopter heeft hem in het zicht. Daardoor weet de politieauto hem weer te traceren. De achtervolging wordt weer ingezet. De man rijdt zich uiteindelijk klem op het erf van een boerderij. Met de taser op hem gericht, wordt hij aangehouden. De man kiest dan eindelijk eieren voor zijn geld en geeft zich over. Hij blijkt een mes op zak te hebben en de scooter blijkt gestolen te zijn. 

"Onderweg naar het politiebureau bedreigt en beledigt de man ons en roept hij allerlei nare dingen. Wij hebben hier aangifte van gedaan en de man mag zich gaan verantwoorden bij de rechter. Het is een wonder dat door de dollemansrit geen ongelukken zijn gebeurd", zo besluit de politie het verhaal, dat je als 'melding van de week' in zijn geheel kunt lezen in deze Facebookpost van Politie Basisteam Schiedam.

Foto: de taser (het gele apparaat op deze foto) werd getrokken, waarna de man bij het zien ervan zich overgaf (foto (c) De Schiedammer Online)

13-08-2023