Politie doet verhaal over gezinsdrama in Schiedam Oost

Man onttrekt jongetje (4) aan het bevoegd gezag

Man onttrekt jongetje (4) aan het bevoegd gezag

SCHIEDAM - Een jongetje van 4 jaar werd in een auto meegenomen op de Boerhaavelaan in Schiedam Oost door een man. De politie ging op onderzoek. De man bleek zijn vader, die even later echter op straat zonder het jongetje werd gesignaleerd. Het onderzoek werd daarop voortgezet. De politie beschrijft het incident in de '112-melding van de week'. 

De politie sprak de man op straat aan, maar die wilde niets zeggen. Daarop werd hij aangehouden op de wet identificatieplicht. Achterin de politiebus gezeten, gaf hij inadequate informatie. "Gelukkig kregen familieleden toch last van hun geweten en brachten het jongetje terug. Ik zag hoe het jongetje werd overgedragen aan mijn collega en zich aan hem vastklampte om vervolgens herenigd te worden met zijn moeder", schrijft de hoofdagente die haar verhaal doet.

"Aan de vader werd medegedeeld dat hij ook werd aangehouden voor het onttrekken van een minderjarige aan het bevoegd gezag en hij mocht zich verantwoorden op het politiebureau. Gelukkig voor het jongetje en zijn moeder konden zij naar een veilige plek gebracht worden", zo eindigt deze 112-melding van de week.

Voor de volledige tekst van deze 112-melding van de week zie deze link. 

Foto: een blik op Schiedam Oost (archieffoto, foto door Louise Melchers)

19-07-2023