Politie: "Laat journalisten hun werk doen. #handenafvanjournalisten"

Man gaat naar dienst met 700 personen, en mishandelt journalist bij ingang kerk

Man gaat naar dienst met 700 personen, en mishandelt journalist bij ingang kerk

REGIO - Ongeveer 700 mensen gingen - ondanks de coronacrisis - naar de kerk vanochtend in Krimpen aan den IJssel. Een journalist van RTV Rijnmond werd bij de desbetreffende kerk, de Mieraskerk, door een kerkganger aangevallen. Hij werd geschopt en geslagen.

door Jan Schrijver

De politie voor Rotterdam en omstreken meldt om ongeveer kwart over elf vanmorgen een 43-jarige man uit Krimpen aan den IJssel te hebben aangehouden voor slaan en schoppen van een journalist bij de Miedaskerk in Krimpen aan den IJssel. "Laat journalisten hun werk doen. #handenafvanjournalisten", zo beklemtoont de politie de ernst van dit geweldsincident. 

RTV Rijnmond meldt zelf, dat verslaggever Jacco van Giessen in zijn buik is getrapt. "Hij was daar om verslag te doen van de streng-christelijke kerk, die eerder deze week de volledige geloofsgemeenschap van zo'n 1900 leden opriep om de dienst bij te wonen. Het kabinet adviseert vanwege het coronavirus echter om diensten te beperken tot dertig mensen", aldus RTV Rijnmond. 

De mishandelde journalist heeft aangifte gedaan bij de politie. Dit bijzonder kwalijke geweldsincident is op beeld vastgelegd. Je kunt dat zien op deze webpagina van RTV Rijnmond:
https://www.rijnmond.nl/nieuws/205096/Verslaggever-krijgt-trappen-in-buik-bij-kerk-in-Krimpen-aan-den-IJssel

De kerk werd gebouwd in 1962 naar een ontwerp van architectenbureau Van Harmelen. De zeshoekige bakstenen zaalkerk heeft 1.631 zitplaatsen en is daarmee de grootste kerk van dit kerkverband, gemeten naar het aantal zitplaatsen. Zie verder over de kerk op Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mieraskerk

Foto: de Mieraskerk met pastorie (foto door Rubenf - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17691892 ) 

 

28-03-2021