Makelaar en SLV-voorzitter Wassenaar is nu Ridder Rob

Makelaar en SLV-voorzitter Wassenaar is nu Ridder Rob

SCHIEDAM - Makelaar Rob Wassenaar is één van de drie Schiedammers die zojuist benoemd zijn tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hieronder kun je in een video door Jan Willem de Boer kennismaken met Rob Wassenaar, in zijn rol van voorzitter van tennisclub SLV.

Lees ook: SLV vierde 125-jarig bestaan en renovatie van het park

Dit schrijft de gemeente over de benoeming van Rob:

"De heer Wassenaar (Rob)

De heer Wassenaar heeft door de jaren heen veel verschillende bestuursfuncties bekleed. Een aantal functies heeft hij inmiddels afgerond, maar op dit moment is hij nog steeds actief in vier verschillende bestuursfuncties.

Zo is hij al 20 jaar secretaris van Neerlandia, de Landelijke Vereniging van Kantoren voor Vaste Goederen in Nederland. Bij deze belangenvereniging van makelaars, die al sinds 1888 bestaat, is hij actief met het stimuleren en organiseren van activiteiten om de kwaliteit van zijn beroepsgroep te versterken en de onderlinge samenwerking en uitwisseling van ervaring te bevorderen. Het gaat daarbij zowel om activiteiten met een zakelijk, professioneel karakter als om activiteiten waarbij sociale interactie tussen de leden primair is.

Ook is hij vanaf 2005 is als bewoner van de Tuinlaan actief lid van de Belangen- en Bewonersvereniging De Plantage te Schiedam. Van 2006 tot 2012 was hij bestuurslid. Ook in de jaren daarna tot heden is hij als vrijwilliger nauw betrokken bij het plannen en uitvoeren van allerlei activiteiten.

Vrij kort na zijn entree in 2007 bij de Rotaryclub Schiedam is decorandus gestart met een inmiddels lange reeks van activiteiten in commissies en bestuur. In de periode 2016-2018 was hij voorzitter.

Bij de Schiedamsche Sociëteit De Vrijheid 1945 is hij eveneens actief.

Tenslotte is hij in 2010 toegetreden tot het bestuur en vanaf 2012 tot nu voorzitter van de Schiedamse Lawntennis Vereniging (SLV).

De heer Wassenaar wordt benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau."

In dit artikel lees je wie alle vandaag gedecoreerden zijn.

Foto: Rob Wassenaar (foto door Jan Willem de Boer)

26-04-2023