Mag je stoppen op vluchtstrook snelweg om je tankdopje terug te doen?

Mag je stoppen op vluchtstrook snelweg om je tankdopje terug te doen?

REGIO - Je rijdt op de snelweg en hebt zojuist getankt. 'Oh, tankdopje niet teruggedaan', schiet je al rijdend te binnen. Dus maar even stoppen op de vluchtstrook, denk je wellicht... Niet doen, zegt de verkeerspolitie! Dat wordt gezien als 'onnodig gebruikmaken van de vluchtstrook'.

"Tijdens de spits houden wij samen met Rijkswaterstaat, ANWB en diverse bergingsbedrijven toezicht op de snelweg, gericht op veiligheid en doorstroming van het verkeer. Zo helpen we weggebruikers met pech zo snel mogelijk de snelweg af en proberen we files te voorkomen", zo meldt Team Verkeer van de politie-eenheid Rotterdam.

"Vanochtend was er een automobilist die na het tanken vergeten was om het tankdopje te sluiten. Kennelijk de moeite om te stoppen op de vluchtstrook van de A20. Het 'hele circus' werd opgestart voor deze meneer. Gelukkig kon hij - na een goed gesprek op de afrit - zijn weg zelf vervolgen. Maar onnodig gebruikmaken van de vluchtstrook doet hij voorlopig niet meer!", zo laat het Team Verkeer van de politie-eenheid Rotterdam vandaag weten.

Bron foto: Team Verkeer Politie Rotterdam, Instagram verkeerspolitie_rotterdam

10-03-2021