Maarten van Rossem op de planken in Vlaardingen

Maarten van Rossem op de planken in Vlaardingen

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Maarten van Rossem staat op vrijdag 20 mei aanstaande op de planken in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen.

"In zijn theaterlezing gaat hij op humoristische wijze en met diepgaande kennis in op de actualiteiten en belangrijkste maatschappelijke vraagstukken. Een avond leren én lachen met de bekendste historicus van Nederland", aldus de aankondiging door de Stadsgehoorzaal. "Maarten van Rossem analyseert en bekritiseert met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Precies zoals je van hem gewend bent presenteert hij zijn verhalen prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp."

Maarten van Rossem is onder meer bekend als vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, als auteur van onder meer ‘Wat is geluk?’ en hij heeft zijn eigen magazine genaamd 'Maarten!’. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows. 

“Het kan alle kanten opgaan tijdens mijn theaterlezing. Dat maakt het niet alleen voor het publiek, maar vooral voor mezelf boeiend”, aldus Maarten van Rossem. 

Maarten van Rossem
Stadsgehoorzaal Vlaardingen
Vrijdag 20 mei – 20:15 uur

Foto: in september 2020 werden opnames gemaakt voor Hier zijn de Van Rossems in Schiedam welke aflevering in juni 2021 werd uitgezonden; hier zie je Maarten, Vincent en Sis op de Appelmarktbrug in Schiedam; Sis van Rossem overleed 4 mei jl. in het ziekenhuis in Utrecht, toen ze er opgenomen was nadat ze enkele dagen eerder in haar woning was gevallen (foto door Louise Melchers)

13-05-2022