In hal Stadskantoor

Maandag wordt Erecirkel van sporters en sportteams onthuld

Maandag wordt Erecirkel van sporters en sportteams onthuld

SPORT - Op 2 juli 2019 nam de Schiedamse gemeenteraad een motie aan om een eerbetoon te maken aan de Schiedamse sporters. Het resultaat is een ‘Erecirkel’. Die wordt op maandag 15 maart onthuld in de hal van het Stadskantoor aan het Stadserf.

In de motie vragen initiatiefnemers Jaap Pegtel en Bertus Feelders om een plek in te richten waar roemrijke Schiedamse sporters blijvend worden geëerd. Een commissie van mensen uit de sport- en cultuurwereld is hiermee aan de slag gegaan en heeft dit plan verder uitgewerkt. Kunstenaar Willem Besselink heeft vervolgens een ontwerp gemaakt. Het kunstwerk komt in de hal van het Stadskantoor, waar veel Schiedammers het kunnen bewonderen. Het kunstwerk wordt op maandag 15 maart onthuld door de beide initiatiefnemers samen met sportwethouder Fahid Minhas. Vanwege de coronamaatregelen zal de onthulling in kleine kring plaatsvinden.

Schiedammers mochten in de afgelopen periode voorstellen doen voor Schiedamse sporters van wie zij vinden dat die thuishoren op de Erecirkel. Het gaat om Schiedamse sporters of teams van 18 jaar en ouder die nationaal kampioen zijn geworden, een Europese of wereldtitel hebben behaald of hebben meegedaan aan de Olympische of Paralympische Spelen.

"Van de mogelijkheid om iemand voor te dragen is massaal gebruikgemaakt. Het eindresultaat is dat 56 Schiedamse sporters blijvend worden geëerd. Elk jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om de Erecirkel uit te breiden, afhankelijk van de prestaties op nationaal en internationaal niveau", aldus de gemeente.

Behalve kampioenen komen ook sporters in aanmerking die kunnen bogen op een unieke sportprestatie of een grote prestatielijst en Schiedamse niet-sporters en organisaties die een (inter)nationale uitstraling hebben gehad op de sport.

Foto boven: in het persbericht dat de gemeente zaterdag uit liet gaan over de onthulling van de Erecirkel is nog niet vermeld welke sporters en sportteams in de cirkel zijn opgenomen; deze sporters zullen zeker niet mogen ontbreken, links boksster Nouchka Fontijn en rechts tafeltennisster Britt Eerland, bij een huldiging op het oude stadhuis (foto door Gert Struijs)

Hier lees je ons eerder artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/welke-sporters-komen-er-in-wall-of-fame-in-schiedam

Foto onder: ook oer-SVV-er Piet Romeijn, die met Feyenoord als eerste club van ons land de Europacup 1 won, mag niet ontbreken (foto door Jan Schrijver)

pietr

(c) De Schiedammer Online

 


 

13-03-2021