Bijeenkomst in De Boshoek over initiatief van groene politici:

'Maak van vliegveld Rotterdam een groene woonwijk'

'Maak van vliegveld Rotterdam een groene woonwijk'

SCHIEDAM - Op zaterdag 11 maart 2023 houdt GroenLinks een bijeenkomst over Rotterdam The Hague Airport: wat gaat er allemaal gebeuren, wat kan daar nog aan gedaan worden en vooral ook: hoe kan het anders. Hoe zit het met de plannen van RTHA en wat zijn de alternatieven?

Bewonersvertegenwoordiger John Witjes, BTV-voorzitter Alfred Blokhuizen, Tweede-Kamerlid Suzanne Kröger, Provinciale-Statenlid Robert Klumpes en gemeenteraadsleden Marko Ruijtenberg (Lansingerland) en Astrid Kockelkoren (Rotterdam) vertellen over de in het intro genoemde onderwerpen en meer. Ze zijn ook geïnteresseerd in de mening van omwonenden van het vliegveld.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 11 maart 2023 in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 in Schiedam en begint om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur zijn de deuren open.

De presentatie van de middag is in de handen van Jeroen Postma, oud-raadslid uit Rotterdam en samen met Astrid Kockelkoren initiatiefnemer van de plannen om Rotterdam The Hague Airport om te vormen tot een groene woonwijk.

Alle genoemde sprekers vertegenwoordigen GroenLinks c.q. hebben een GroenLinks-achtergrond.

Voorbeeld zienswijze beschikbaar; zienswijze indienen uiterlijk 8 maart
Het bewonersinitiatief Noord tegen Vliegtuigoverlast RTHA heeft een voorbeeld zienswijze plus instructie gemaakt die kan worden opgevraagd bij Frans Griffioen door een e-mailtje te sturen naar fransgriffioen@hotmail.com

De uiterste datum om als burger een zienswijze in te dienen is 8 maart 2023. 

Foto: vliegtuigen komen laag over Schiedam aanvliegend op de landingsbaan van het vliegveld in Rotterdam (foto door Louise Melchers)

 

02-03-2023