Maak je eigen trouwring bij Atelier Femm

Maak je eigen trouwring bij Atelier Femm

SCHIEDAM - Wat is er mooier dan je huwelijk of relatie bezegelen met ringen die je zelf hebt gemaakt? Bij Atelier Femm in Schiedam kunnen stellen onder deskundige begeleiding van een goudsmid hun eigen trouwringen of relatieringen maken.

Daarnaast kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen aan een workshop waarin ze zelf zilver smelten en gieten dat vervolgens in een uniek sieraad verwerkt kan worden.

Atelier Femm is bepaald geen nieuwkomer in Schiedam. Als goudsmid en edelsteenkundige is Femke Majoor al sinds 2007 actief. Vanaf 2018 heeft ze bovendien een winkel in de Hoogstraat, waarvan de laatste anderhalf jaar op nummer 138. En daar werkt ze vanuit een duidelijke visie.

“Sieraden zijn heel persoonlijk. Als mensen bij mij komen om een sieraad te laten maken, dan besteed ik daar heel veel aandacht aan. Indien nodig vindt er tijdens het maakproces regelmatig overleg plaats. Daardoor zijn de sieraden die ik maak uniek en passen ze echt bij mensen die ze dragen.”

Alles komt aan bod
Die persoonlijke benadering vormt ook de basis van de workshop waarbij stellen zelf hun ringen maken. Zo’n dag staat helemaal in het teken van het koppel in kwestie en ze bepalen zelf met welke materialen er wordt gewerkt. “Mensen kunnen hun eigen of elkaars ringen maken. Ik begeleid het hele maakproces waarbij alles aan bod komt, zoals walsen, vijlen, smeden en polijsten. De materialen voor de ringen en een lunch zijn inbegrepen bij deze workshop, die ongeveer een werkdag in beslag neemt. Omdat de prijzen mede afhangen van de wensen op het gebied van materialen en afmetingen, worden die in overleg bepaald.”

Zelf met zilver aan de slag
Voor kinderen vanaf 8 jaar biedt Atelier Femm de mogelijkheid om op een leuke én leerzame manier kennis te maken met zilver smelten en gieten. “Omdat het zilver meteen stolt in het water, krijgt het telkens weer een andere vorm”, legt Majoor uit. “Het resultaat kan worden verwerkt in oorknopjes, een armband of hanger of een ander uniek sieraad.” Deze workshop, die kan worden verzorgd vanaf 100 euro, duurt ongeveer anderhalf uur en is bedoeld voor maximaal twee kinderen, zodat iedereen zijn aandacht er goed bij kan houden. Uiteraard mag er een ouder bij aanwezig zijn.

Workshop

Meer informatie over Atelier Femm, de workshops en de andere producten en diensten van deze Schiedamse onderneming is te vinden op https://atelierfemm.nl/

Tekst: Vincent Krabbendam
Foto: Femke Majoor voor haar winkel op de Hoogstraat
Foto: een beeld uit een workshop (foto door Frank van Lankvelt)
(advertorial)

 

23-08-2023