Nexus - Oranje Wit 17-33 (8-11)

Lot Nexus aan zijden draad

SCHIEDAM (Korfbal) - Afgelopen zaterdag stond Nexus voor de schier onmogelijke taak om punten te pakken tegen het sterke Oranje Wit uit Dordrecht. Oranje Wit moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap, maar ook voor Nexus waren de belangen groot: de Schiedammers moeten nog ergens punten scoren en hopen dat Erasmus geen punten meer pakt.

Alleen dan kan Nexus in haar debuutjaar in de 1e klasse lijfsbehoud afdwingen. Ondanks het ingeschatte krachtsverschil tussen de teams startten de Schiedammers sterk. Pas kort voor rust wist Oranje Wit een eerste gaatje te slaan. Na de rust was het echter snel gedaan met de goede intenties van de Schiedammers, want binnen 5 minuten wisten de gasten uit Dordrecht de wedstrijd te beslissen door de marge uit te breiden naar 10. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 17-33 stand.

Noah Poppelier opende de score middels een mooi afstandsschot, welke direct gepareerd werd door Oranje Wit. De wedstrijd vervolgd door 2 teams die elkaar goed in evenwicht weten te houden. Wederom een afstandsschot, nu van Dante Bernard, en een mooie doorloper van Juliette van Schie, bevestigen dit. Oranje Wit komt ook tot prima kansen, maar de scherpte in de afronding ontbreekt bij de ploeg uit Dordrecht. Nexus weet veel verdedigende rebounds te pakken, waar de aanval van kan profiteren middels doelpunten van wederom Noah Poppelier en Juliette van Schie. Nadat Oranje Wit uit een strafworp de 6-7 scoort kan Kim Majoor, vanuit een mooie aangeef van Yannick van Otterloo, een mooie doorloopbal binnen gooien. Nexus moet iets secuurder worden in de plaatsing om niet in de problemen te komen. Oranje Wit loopt uit naar 7-9, maar na een goede verdedigende actie van Lisa Stouten weet Nexus in het kielzog van Oranje Wit te blijven: 8-9. Helaas voor Nexus weet Oranje Wit op slag van rust de voorsprong voor het eerst uit te breiden naar 3, zodat de teams met een 8-11 stand gaan rusten.

240211 Nexus

De hoop dat Nexus in de 2e helft nog kon stunten vervloog als sneeuw voor de zon. Oranje Wit kwam messcherp uit de kleedkamers en promoveerde nagenoeg elke kans tot doelpunt. Alleen Noah Poppelier wist nog iets terug te doen middels een vrije bal, maar binnen een tijdsbestek van 5 minuten liep Oranje Wit uit naar een 10-19 stand en was de wedstrijd gespeeld. Geen schande van een ploeg die nog een beetje om het kampioenschap mee doet. Oranje Wit bleef met de regelmaat van de klok scoren en liep uit naar een 12-26 (!) stand, want ook de omzettingen aan Nexus kant bieden geen soelaas. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 17-33 stand.

Volgende week speelt Nexus voor haar laatste kans om te handhaven in haar debuutjaar in de 1e klasse. Er zal dan gewonnen moeten worden van KCR en tevens moet de nummer 6 (Erasmus) verliezen van de nummer laatst (Reeuwijk). Aanvoerster Juliette van Schie: “vandaag werden we in de 2e helft letterlijk weggeschoten door Oranje Wit, volgende week zullen we 2 helften scherp moeten zijn om kans te maken om in die 1e klasse te blijven, zodat we nog een jaartje met de schotklok mogen spelen. Het is ons als kleine vereniging toch maar gelukt om elke week de entourage rondom de schotklok te regelen en daar wil ik de verschillende juryvoorzitters, schotklokbedieners en tijdwaarnemers voor bedanken. En niet te vergeten de Zorghaven voor de sponsoring van de schotklok.”