Derek Mitchell uit Zuid-Afrika nieuwe hoofdcoach

Lorenzo Ingram gaat elfde seizoen in bij Excelsior'20 Cricket

Lorenzo Ingram gaat elfde seizoen in bij Excelsior'20 Cricket

SCHIEDAM (Cricket) - Lorenzo Ingram heeft zijn contract verlengd bij Excelsior'20 Cricket. Dat heeft de cricketclub gisteren bekendgemaakt. Ook is de komst van een nieuwe hoofdcoach gemeld, te weten Derek Mitchell uit Zuid-Afrika.

"Na een teleurstellend verlopen seizoen voor zowel het Eerste als het Tweede elftal zet het Excelsior’20 Cricketbestuur belangrijke stappen voor komend seizoen, in lijn met het onlangs gepresenteerde beleidsplan", zo schrijft de cricketclub die de afgelopen jaren veelvuldig het kampioenschap behaalde in de hoogste cricketklasse van ons land, de Topklasse. Door promotie uit de Hoofdklasse van Hermes-DVS is Schiedam komend circketseizoen met twee clubs in de Topklasse vertegenwoordigd, wat weer goed bezochte stadsderby's in het vooruitzicht stelt. 

De 36-jarige Derek Mitchell is aangenomen in de functie van hoofdcoach en speler. Bij Excelsior’20 zal Derek leiding gaan geven aan de coaching bij alle elftallen. "Na goedkeuring van de benodigde verblijfs- en tewerkstellingsvergunningen, verwelkomen we Derek begin april 2024 in Schiedam", aldus het cricketbestuur. 

Lorenzo ‘Snipes’ Ingram keert terug
"Het cricketbestuur is ook bijzonder blij met het nieuws dat Lorenzo Ingram zijn 11e seizoen bij Excelsior’20 gaat spelen. Lorenzo was afgelopen seizoen in de Topklasse opnieuw een van de beste allrounders en hij speelde een cruciale rol bij het behouden van het Eerste elftal in diezelfde Topklasse. Lorenzo, tegenwoordig permanent woonachtig in Nederland, gaat in de maanden voorafgaand aan de competitie ook meetrainen tijdens de indoortrainingen", meldt het cricketbestuur. 

Foto:
de handen omhoog bij Lorenzo Ingram bij het bereiken van een century (fotografie Jos van Deventer, foto uit het artikel Ondanks 252 runs gaat Excelsior'20 onderuit tegen ACC)

07-12-2023