'Living Lab' in SchieDistrict krijgt financiële injectie

'Living Lab' in SchieDistrict krijgt financiële injectie

SCHIEDAM - De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) kent een financiële bijdrage toe aan de totstandkoming van een Living Lab Schiedam.

Een Living Lab is een open werkplaats voor studenten, medewerkers van hightech-maakbedrijven en ondernemers. In een Living Lab kunnen zij onder andere experimenteren, leren-door-te-doen en innovatieprojecten ontwikkelen. 

Het Living Lab Schiedam past in de ambitie van de gemeente Schiedam om, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict, een campus te realiseren op het bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder. Afgelopen week werd een overeenkomst gesloten met het Expertise Centrum Precisietechniek (ECP). Hierbij gaat het om een opleidingsplek en ontmoetingspunt op het Van Heekterrein waar werknemers/ondernemers in de precisietechniek terechtkunnen. "Met de campusontwikkeling, het ECP en het Living Lab kan SchieDistrict zich ontwikkelen tot innovatieve hotspot voor de regio", stelt de gemeente Schiedam vandaag in een persbericht over de toegekende financiële bijdrage.

De gemeente vervolgt: "De bedrijventerreinen ‘s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder, die binnen SchieDistrict vallen, zijn een belangrijke banenmotor voor de regio. Hier zijn veel bedrijven gevestigd die excelleren op het gebied van grove en fijne mechanica. Er is potentie in deze sector, maar veel bedrijven kampen met een tekort aan talent. Vacatures kunnen moeilijk worden vervuld, waardoor bedrijven niet de gewenste groei kunnen realiseren. Een Living Lab kan als magneet dienen voor talent. Maar talent alleen is niet voldoende. Om groeikansen te verzilveren moeten bedrijven in SchieDistrict meer innoveren en beter samenwerken. Een Living Lab levert hieraan een bijdrage."

De projectbijdrage is aangevraagd vanuit de gemeentelijke gebiedsontwikkeling SchieDistrict in samenwerking met kennisinstellingen zoals de Hogeschool Rotterdam, Schiedamse hightechbedrijven binnen SchieDistrict en de Metaalunie. Het gaat om een aanvraag van € 110.000 aan de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de MRDH.

Afbeelding: door middel van deze artist's impression krijg je er een indruk van hoe de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) er gaat uitzien; bron afbeelding: SDK / Van Aken Concepts, Architecture, Engineering

20-07-2021