Opbrengst voor Oekraïense School de Vriendschap

Lions Filmdag in het Wennekerpand: Kom jij ook?

Lions Filmdag in het Wennekerpand:  Kom jij ook?

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Lionsclub te Riviere organiseert op zondag 10 maart weer een filmdag voor alle belangstellende inwoners van de steden Schiedam en Vlaardingen.

De opbrengsten van deze dag komen geheel ten goede aan een muziekproject voor Schiedamse en Vlaardingse schoolkinderen: kinderen van vluchtelingen die het niet gemakkelijk hebben. Hoewel ze heel goed worden opgevangen en begeleid op de Wereldschool in Schiedam en de Globe, alsmede op Oekraïense School de Vriendschap in Vlaardingen, Wijzer en Primo komen deze kinderen amper in aanraking met muziekinstrumenten om op te spelen. En dat willen ze graag.

Doel is om in samenwerking met de schoolbesturen PRIMO en Wijzer in opvang & onderwijs, kinderen kennis te laten maken met het Rotterdams Philharmonisch Jeugdorkest en hun instrumenten. Met de opbrengst van deze filmdag willen we deze groep kinderen een plezierige dag bezorgen en leerkrachten van betreffende basisscholen stimuleren om meer werk te maken van muziek in de klas.

In het Wennekerpand worden vanaf 11.00 uur drie verschillende films gedraaid. Gestart wordt met de ontroerende film 'Rocco en Jules'. Als tweede film draait om 14.00 uur ‘Past Lives’. En de dag eindigt met de film van 'Le -Pot- au-Feu' om 17:30 uur. Tussen film twee en film drie door komt er een door de dames van Smaak geheel verzorgd Mediterraan buffet dat aanvangt om 16:00 uur.

Voor elke film is de toegangsprijs € 6,00 p.p. per film. Een passe partout kost € 15,00. Kaartjes kun je bestellen via lionterriviere@gmail.com of aan de kassa van WennekerCinema. Parkeren kan in de ABC garage, 5 minuten lopen van de filmlocatie annex cinema.

Voor en na de film kan genoten worden van hapjes en drankjes, die door de lionsleden zelf zijn gemaakt. Ook die inkomsten komen volledig ten goede aan het muziekproject. De opbrengst van deze dag zal bij de start van het buffet bekend worden gemaakt en overhandigd aan de drie scholen.

WennekerCinema
Vijgensteeg 2
3111 PT Schiedam

06-03-2024