Lions Club Schiedam houdt voor 21ste keer klootschietkampioenschap

Lions Club Schiedam houdt voor 21ste keer klootschietkampioenschap

SCHIEDAM - Voor de 21ste maal organiseert Lions Club Schiedam het “Schiedamsch Klootschietkampioenschap” en zullen de kloten weer rollen in het Julianapark. Dat zal zijn op zaterdag 23 april aanstaande.

In de afgelopen jaren werd kans gezien om bijna € 80.000 bij elkaar te schieten en kon een flink aantal organisaties financieel worden ondersteund.

Klootschieten of kogelwerpen is een werpsport. Hier lees je er meer over.

Bedrijven, families, scholen, politieke partijen en serviceclubs hebben zich ook dit keer weer aangemeld en dit jaar zullen twintig teams strijden om de “Grote Kloot” van Schiedam. De wedstrijd wordt gespeeld in en rond het Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de prachtige tuinzaal van het Jacobs Gasthuis. Om twee uur precies zal het gooien met de kloot starten en wordt wederom recht gedaan aan het feit dat al eeuwen geleden het klootschietspel in Schiedam werd gespeeld. Alle teams starten tegelijkertijd. 

Toeschouwers zijn van harte welkom. Er zijn consumpties te koop. Ook de opbrengst hiervan is bestemd voor de goede doelen. Ook wordt weer een altijd-prijs-loterij georganiseerd. Ook die opbrengst gaat naar de goede doelen. Als goede doelen heeft Lions Club Schiedam dit jaar gekozen voor: “giro 555 ten behoeve van Oekraïne” en “Stichting Ambulance Wens”

Alle deelnemers worden in de gelegenheid gesteld de “kloot” zo ver mogelijk weg te schieten, de zogenoemde 'longest kloot'. Dit jaar voor het eerst wordt ook het gericht gooien beoefend ofwel het gooien van de 'nearest kloot'. Dit laatste onderdeel valt buiten de wedstrijd en iedereen vanaf 12 jaar kan hieraan meedoen.

Rond 17.00 uur zal burgemeester Cor Lamers de prijzen uitreiken aan de overwinnaars en Lions Club Schiedam president Theo van der Bie zal cheques overhandigen aan de vertegenwoordigers van genoemde goede doelen. Ten slotte zullen de hoofdprijzen van de loterij worden getrokken. Dit alles gebeurt in de Tuinzaal van het Jacobs Gasthuis.

Voor nadere informatie:
Will van Wijk
Nassaulaan 25
3116 EP  Schiedam
0104734958
0623334418
Willem.wijk@outlook.com

Foto: verschillende maten werpkogels (kloten), foto door Pelikana - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24289908
https://en.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

10-04-2022