Lidija Strika Quartet in de foyer van Theater aan de Schie

Lidija Strika Quartet in de foyer van Theater aan de Schie

Schiedam - Het Lidija Strika Quartet verzorgde vanmiddag het lunchconcert in de foyer van Theater aan de Schie.

Tekst en foto’s door Rob van der Stel

Lidija Strika, is een visionaire bassiste, componiste en bandleider die haar compositorisch werk afstemt op de unieke stemmen van een intrigerende groep. De muzikanten richten zich op een echt bandgevoel, waarbij ze geïmproviseerde muziek belichamen door geluiden uit de Amerikaanse jazztraditie te mengen met westerse klassieke muziek en andere verschillende elementen uit onder meer rock, new wave en soul. Lidija maakt gebruik van akoestische jazzkwartetinstrumentatie en geeft de voorkeur aan het naast elkaar plaatsen van uitersten in haar composities, zoals lyrisch boeiende melodieën met donkerder klinkende ritmesectie-elementen of het spelen met dynamiek en textuurgelaagdheid van de harmonische instrumenten en hun effecten.

Het publiek kon vanmiddag genieten van dit quartet met Lidija op de bas, Emiliano Roca op gitaar, João Barata achter de toetsen en op het slagwerk Leo Giger.

Gitarist, componist en docent Leonardo Palacios, geboren in Montevideo, verzorgt op 17 april het volgende gratis lunchconcert.

afbeelding
afbeelding
afbeelding

03-04-2024