Lentiz | LIFE College opent zijn Horeca & Food Plaza

Lentiz | LIFE College opent zijn Horeca & Food Plaza

SCHIEDAM - Wethouder Onderwijs Patricia van Aaken heeft de vmbo Horeca & Food Plaza van de in Schiedam gevestigde school Lentiz | LIFE College geopend. 

De Plaza werd in verband met corona gelanceerd met het ter ondertekening aanbieden van het fotobord met daarop de alliantiepartners aan de Schiedamse wethouder Patricia van Aaken (foto). Wethouder Van Aaken: “Dit is een sterk voorbeeld van onderwijsinnovatie en een mooie verbinding met onze horeca- en foodbedrijven in de stad Schiedam en omstreken. Het is van groot belang dat onze jongeren zich breed kunnen oriënteren in de wereld van horeca & food waar veel werkgelegenheid is”.

Aan de 'Alliantie voor Horeca & Food' nemen de organisaties uit de regio deel door een bijdrage te leveren met een aanbod van workshops, stages en bedrijfsexcursies. De Alliantie wordt gevormd door bedrijven als de Korenbeurs/Cesant, Stapfoods, Hotel Van der Valk, Tante Toos Suikerloos, Restaurant de Pannenkoe, Pita Delicatessen, Floating Farm, Stedelijk Museum Schiedam, Keukenboeren en de Food Innovation Academy. De Alliantie voor Horeca & Food zorgt er ook voor dat leerlingen weten welke beroepen er zijn in de wereld van Horeca & Food en hoe de beroepspraktijk eruitziet.

Directeur Lentiz | LIFE College Rianne de Graaf: “Het werkgebied van Horeca & Food loopt zeer uiteen. Het is belangrijk dat onze vmbo-leerlingen zich breed kunnen oriënteren. Zo leren ze welke mogelijkheden er zijn en hoe zij hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen”.

Voor geïnteresseerden is de Horeca & Food Plaza van Lentiz | LIFE College te bezoeken tijdens de Open Dagen op 27 en 29 januari. 

19-01-2022