Word nu een ‘plaatje’ in Centrum, Nieuwland of Noord

Laatste plekken in Buurtplaatjesactie in drie Schiedamse wijken

Laatste plekken in Buurtplaatjesactie in drie Schiedamse wijken

SCHIEDAM - De mogelijkheid om je als bewoner van de wijken Centrum, Nieuwland of Noord aan te melden voor het Buurtplaatjes-stickeralbum is verlengd tot en met 31 december 2021. Meedoen is gratis. Een professionele fotograaf zet je in opdracht van het Stedelijk Museum Schiedam op de foto.

In Schiedam-Oost was het een razend succes: het Buurtplaatjes-stickeralbum. Het project waarbij buren elkaar als sticker kunnen sparen, brengt de buurt wat dichter bij elkaar. De medewerkers van het Stedelijk Museum Schiedam hoorden mensen vaak zeggen: ‘Als ik dat had geweten dan had ik ook een sticker willen worden.’ Goed nieuws, want voor de wijken Centrum, Nieuwland en Noord kun je je nu nog opgeven. Dat kan t/m 31 december 2021. De Buurtplaatjes waarbij mensen ‘plaatjes’ van hun buren kunnen sparen en in een stickerboek plakken is een idee van kunstenaar Maarten Bel in samenwerking met het Stedelijk Museum Schiedam.

Simpel
"De plekken voor de wijken Zuid/West liepen snel vol", vertelt Cilia Batenburg, coördinator van de Buurtplaatjes XL. "Onze fotograaf maakt nu de eerste foto’s. Meedoen is eigenlijk heel simpel", vervolgt ze. "Via de site van het museum vul je het formulier in en kies je een aantal categorieën waar je je in thuis voelt." https://www.stedelijkmuseumschiedam.nl/buurtplaatjes-xl/

Liever mailen? Dat kan ook naar plaatjes@stedelijkmuseumschiedam.nl. Wie zich nu opgeeft, gaat in januari op de foto in een van de wijkcentra in de buurt.

Goed om te weten: voor deze wijken heeft het museum al genoeg ondernemers. Daarvoor hoef je je dus niet op te geven.

Bordspelletjes
"Die categorieën mag je best een beetje met een korrel zout nemen", vervolgt Batenburg. "Ze zijn soms grappig, soms serieus en soms gaan ze specifiek over de wijk. Wat ze vooral doen is helpen om straks je eigen buurtgenoten beter te leren kennen. En om elkaar wat makkelijker aan te spreken. Hoe leuk is dat als je weet dat de buren óók graag klussen of bordspelletjes spelen. Dan kun je tips uitwisselen of zelfs samen klussen of spelen."

Lees ook ons eerdere artikel: Als ik dat had geweten

Foto: fotograaf Aad Hoogendoorn zet ‘plaatje’ Lara op de foto

16-11-2021