‘Alom’ in Dorpskerk Kethel

Expositie van Schiedamse kunstenaars Hoeben en Bruins

Expositie van Schiedamse kunstenaars Hoeben en Bruins

SCHIEDAM - Het is een mooie traditie aan het worden. Voor de vijfde keer zal de Dorpskerk open staan voor iedereen die wil komen genieten van kunst.

Deze keer is de kunst speciaal voor deze plek gemaakt door de Schiedamse beeldend kunstenaars Aldo Hoeben en Gerrit Bruins.

Zolang mensen bestaan hebben ze hun spirituele ervaringen omgezet in beelden, altijd en overal, de beelden zijn 'alom' aanwezig in onze wereld. Al in voorchristelijke tijden werden er rotstekeningen gemaakt en beeldencirkels zoals in Stonehenge, altaren om goden met offergaven te eren en werden fresco’s geschilderd op muren en plafonds. In het christendom is Jezus Christus op allerlei manieren in beelden en schilderijen vormgegeven.

Aldo en Gerrit onderzoeken, met moderne technieken, ieder in hun eigen beeldtaal het thema 'alom'. Gerrit, getroffen door een middeleeuws Jezusbeeld in het Maastrichtse Bonnefantenmuseum, onderzoekt de vraag velen willen als Jezus zijn, maar hoe verbeeld je dat?

Aldo maakt gebruik van technologische vondsten, van verdraaide perspectieven. Hij schept digitale beelden die verwonderen en aan het denken zetten. Samen ontwikkelden ze een  drie-eenheid van afzonderlijke cirkelvormige werken en nog veel meer. Kom kijken.

Waar
Dorpskerk Kethel
Noordeinde 10
3121KG Schiedam

Wanneer

Drie zaterdagen in april: 6, 13 en 27 april (Koningsdag),
Drie zaterdagen en zondagen in mei: 4 en 5, 11 en 12, 18 en19 mei

Tijd

Open van 13.00 -17.00 uur

Opening tentoonstelling
Zaterdag 6 april om 14.00 uur

Tekst:
Kunstcommissie Dorpskerk Kethel

Foto:
Aldo Hoeben

05-04-2024