Er is van alles te zien én te doen in de tentoonstelling Glashard

Kunst in de kerstvakantie, ga kijken in De Glasfabriek en/of zelf aan de slag

Kunst in de kerstvakantie, ga kijken in De Glasfabriek en/of zelf aan de slag

SCHIEDAM - Als het aan het Stedelijk Museum Schiedam ligt dan hoeven kinderen en hun ouders of begeleiders zich tijdens de kerstvakantie geen moment te vervelen. Je kunt kunst kijken en/of zelf aan de slag gaan in De Glasfabriek.

Je kunt dagelijks kunst kijken aan de rand van het centrum in de tentoonstelling Glashard, post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam. Op dat terrein aan de Buitenhavenweg kunnen kinderen én volwassenen ook elke dag aan de slag in de grote atelierruimte. Onder de titel 'Glashard kids challenge' leidt een dobbelsteen je door de tentoonstelling, een spel voor kinderen tussen de 4 t/m 12 jaar. Kun je kunst maken met een brandblusser? Daar kom je achter als je het spel speelt.

Speciale activiteiten
Er zijn ook speciale activiteiten. Op 18, 23 en 29 december kun je tussen 13.00 - 17.00 uur collages maken in het atelier van ontwerpersduo Thomas & Jurgen. Op woensdag 29 december 2021 zijn er de hele dag voor jong en oud allerlei toffe workshops en spellen. En de laatste dag van de vakantie - op zondag 9 januari 2022 - mogen volwassenen alles vragen aan kunstenaar Job Wouters. Tijdens een Ontmoet & Groet neemt hij je mee naar zijn werk in de tentoonstelling. Grote kans dat je na dit bezoek anders naar zijn werk kijkt.

Alle activiteiten zijn gratis, exclusief entree. Kinderen hebben gratis toegang tot de tentoonstelling. Volwassenen betalen € 10 euro entree p.p.. Schiedammers krijgen korting; zij betalen € 5 entree p.p. Met een Museumkaart of Rotterdampas bezoek je de tentoonstelling gratis.
 
Papier, verf, lijm
Op het terrein kun je tijdens openingstijden ook zelf iets doen. Pak een schaar, papier, lijm en doe je ding in het atelier van Thomas & Jurgen. Bij de kunstenaars Naamlooozz en Heimprofi staan verf en papier klaar. En ook bij kunstenaarscollectief High on Type kun je zelf aan de slag. Tip: trek oude kleren aan. Kijk op de website van het Stedelijk Museum Schiedam bij activiteiten voor de tijden en meer informatie.
 
Vloeren, muren en deuren
De activiteiten maken deel uit van de tentoonstelling Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam waar je het werk ziet van meer dan dertig kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ooit trokken ze er ‘s nachts op uit om werk achter te laten aan de rafelranden van de stad. Bij De Glasfabriek zie je wat ze nu maken als beeldend kunstenaar. Hun werk is abstract en veelal te zien in groot formaat op vloeren, muren en deuren. Er zijn ook ‘gewone’ schilderijen en sculpturen.
 
Foto: kunst in de kerstvakantie bij de tentoonstelling Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam. Fotografie: Aad Hoogendoorn

15-12-2021