De nieuwe winkel, die 3 mei opengaat, is ook op zondag open

Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam verhuist naar XL-locatie

Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam verhuist naar XL-locatie

SCHIEDAM - Op 3 mei a.s. heropent Het Goed Schiedam zijn deuren op een nieuwe locatie, namelijk op Fokkerstraat 510 in Schiedam.

Het Goed-directeur Willem van Rijn en Irado-directeur André Hertog knippen daar woensdag 3 mei a.s. samen het lintje door en hiermee wordt het vernieuwde kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam een feit. Afgelopen maanden is keihard gewerkt om het pand aan te passen en momenteel wordt de winkel gevuld met de mooiste tweedehands items. Het warenhuis zal 7 dagen per week geopend zijn.

Frisse winkel
Het vernieuwde kringloopwarenhuis van Het Goed belooft een nog frisser en eigentijdsere winkel te worden. Inspirerend, overzichtelijk en uitnodigend om op ontdekkingstocht te gaan naar bijzondere, unieke spullen. Elke dag is anders; zo is het steeds een verrassing wat je er aantreft. Dat het warenhuis ook een sociale ontmoetingsplek is, wordt nog eens extra benadrukt met de gezellige Goed van Smaak koffiehoek.

Het Goed Schiedam is niet alleen een plek om tweedehands te shoppen, het is ook de plek om herbruikbare spullen door te geven. Dat kan gaan om bijvoorbeeld meubels, boeken, kleding, maar ook curiosa. Het Goed zorgt dat deze spullen een tweede leven krijgen en hiermee kan iedereen bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Bovendien wordt bij iedere kg hergebruik de uitstoot van 1 kg CO2 vermeden.

Officiële opening 3 mei
Het nieuwe kringloopwarenhuis wordt op woensdag 3 mei om 10.00 uur feestelijk geopend. Kringloopliefhebbers uit de regio zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe winkel en krijgen een gratis kopje koffie/thee met wat lekkers.

Vanaf dat moment is dit grote warenhuis 7 dagen per week geopend. Maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur, zaterdag 09.00 - 17.00 uur, zondag 12.00 - 17.00 uur. Goed om te weten dat bij de nieuwe winkel ruimschoots parkeergelegenheid is voor bezoekers die met de auto of de fiets komen.

Spullen een tweede leven geven
Inwoners van Schiedam die herbruikbare spullen graag een tweede leven geven, kunnen deze spullen bij Het Goed inleveren. Maandag t/m vrijdag van 10:00 - 17:00 en zaterdag van 09:00 - 16:30. (Zondag gesloten) Het adres is: Fokkerstraat 510 te Schiedam.

Ophalen kan ook, een afspraak kan worden gemaakt op (079) 303 02 60.

Circulair Ambachtscentrum Schiedam
Het terrein Fokkerstraat 510 wordt momenteel verder ontwikkeld. De Gemeente Schiedam, Irado en Het Goed werken samen aan de ontwikkeling van een circulair ambachtscentrum waarvan de grootse opening later dit jaar plaats vindt. Als onderdeel van dit ambachtscentrum zijn een fietsenwerkplaats en naaiatelier opgestart. Deze zijn vanaf 3 mei toegankelijk om je fiets te laten repareren en een bezoek te brengen aan het naaiatelier om inspiratie op te doen voor hergebruik.

Over Het Goed
Het Goed is een sociale onderneming met 31 eigentijdse kringloopwarenhuizen en 6 textielsorteercentra door heel Nederland. Vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik’, zet Het Goed zich samen met gemeenten en andere partners in voor een inclusieve en circulaire samenleving. Bij Het Goed zijn ruim 1.750 medewerkers werkzaam, waarbij het merendeel speciaal op hen afgestemd werk wordt geboden. Daarmee krijgen zij de kans om werkervaring op te doen en door te stromen naar een reguliere baan of vervolgopleiding.

Met hun aantrekkelijke, frisse uitstraling, ruime aanbod en goede service trekken de kringloopwarenhuizen van Het Goed miljoenen bezoekers per jaar, dagelijks wordt aan ruim 30.000 stuks een tweede leven gegeven. Het Goed draagt het Keurmerk Kringloopbedrijven/100%Kringloop en is PSO-gecertificeerd.

Tekst: Het Goed
Foto: bron Het Goed
(infotorial)

Hier lees je ons eerdere artikel:
'Tweede keus, moet eerste keus worden'; dit is de nieuwe winkel van Het Goed; opening over twee weken

25-04-2023