Bibliotheek Schiedam biedt onderdak aan Sinterklaas

Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis

Korenbeurs omgetoverd tot Sinterklaaspaleis

SCHIEDAM – Nog en paar nachtjes slapen en dan is het zo ver. Op zaterdag 13 november wordt Sinterklaas verwelkomd in Schiedam.

De goedheiligman zal worden ontvangen op één centrale plek: het Stadserf, waarna hij verblijft in het Sinterklaashuis in de Korenbeurs. Daar kunnen de kinderen Sinterklaas vanaf zondag 14 november bezoeken. 

Op doordeweekse dagen brengen alle groepen 1 tot en met 4 van de Schiedamse basisscholen een bezoek aan het Sinterklaaspaleis met hun klas. 

Alle andere kinderen, ouders en grootouders kunnen op de volgende dagen Sint persoonlijk ontmoeten: zondag 14 november van 11.00 uur tot 16.00 uur; zondag 21 november van 11.00 uur tot 16.00 uur of zondag 28 november van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Op andere dagen is Sinterklaas druk aan het werk en is hij dus niet aanwezig. Je kunt dan wel een kijkje nemen in het Sinterklaaspaleis, ’n kleurplaat maken of de leukste Sintboeken lezen en lenen. 

Alle informatie over het Sinterklaaspaleis staat op de site van de bibliotheek. Het Sinterklaaspaleis is gratis te bezoeken en aanmelden vooraf is niet nodig. Wel dragen bezoekers een mondkapje. 

Fotobijschrift: Sinterklaas vindt het heerlijk om in de bibliotheek te zijn (foto: John Middelkoop)

08-11-2021