HBSS neemt voorschot op de titel

Koploper pakt in derby bij Kethel Spaland pas in blessuretijd de winst

VOETBAL - Het was vandaag in de derde klasse D op Sportpark Willem-Alexander tijd voor de derby tussen Kethel Spaland en HBSS. Een mooi affiche, temeer omdat het ook nog eens zo was dat de koploper op bezoek ging bij de nummer 2. De thuisploeg nam de minimale voorsprong. Niet lang na de thee maakten de bezoekers gelijk, maar het duurde nog tot in blessuretijd dat HBSS met de winnende treffer alle punten mee naar huis nam: 1-2.

De wedstrijd startte zonder HBSS-goudhaantje Joel Meijnckens, bij zijn komst naar Harga was al duidelijk dat zijn modellencarrière in een flow zat en dat hij weleens afwezig zou kunnen zijn. Dat dit nu net vandaag was, vergde enige creativiteit van HBSS-coach Toon Wolters maar anderszijds is de Harga-formatie dit jaar breder en stabieler en mag het natuurlijk nooit van slechts één speler afhangen.

Vanuit beide kampen werd met goed vertrouwen het eerste fluitsignaal van arbiter Jaggan afgewacht. De wedstrijd begon als verwacht met een strijdend Kethel Spaland, maar een beter voetballend HBSS. Een bal op de lat en gekeerde rebound van achtereenvolgens HBSS-spelers Berkan Bayraktar en Marruchen Zimmerman waren hoogtepunt in de eerste twintig minuten. Geheel tegen de verhouding in was het Kethel-spits Daan Nesse die luttele minuten hierna een van richting veranderd schot achter de vastgenagelde Steven Lugtmeier zag vallen. De thuisploeg op voorsprong: 1-0. Met strijd hield het team van Ben Hoogwerf deze marge vast tot aan de rust.

De Harga-formatie behield haar rust en niet veel tijd na de pauze (foto hieronder) was het good old Marruchen Zimmerman die alert was bij een klutser tussen de Kethel-doelman en zijn centrale verdediger.

gelijk

De stand was weer gelijk en HBSS zette opnieuw aan. Continue dreiging van hazewind Kevin Edmilson Santos, bracht de Kethel-defensieven regelmatig van hun stuk.

Kethel Spaland beperkte zich tot werkvoetbal en strijdlust terwijl HBSS zich als een ware lijstaanvoerder rustig en geduldig toonde en loerde op de kansen. Die kwamen met regelmaat maar het duurde toch nog tot in de blessuretijd tot het bezoekende team een voorschot op de titel kon nemen. Invaller en debutant Tobi Fasanya werd onreglementair onderuit getrokken aan de zijlijn, waarna een perfect aangesneden vrije trap van Naigy Klepke door de captain Berkan Bayraktar onberispelijk werd binnengekopt. Grote ontlading (foto boven het artikel en foto onder het artikel) was het gevolg bij HBSS, dat met 40 punten uit 15 wedstrijden een voorsprong van minimaal 11 punten heeft op de naaste belagers. Kethel Spaland blijft de nummer 2 met 29 punten uit 15 wedstrijden. De nummer 3 is Vierpolders (met 27 uit 15) dat op 4 maart op bezoek komt op Harga.

"Na 31 jaar is een feest op Harga aanstaande, de vraag is nu wanneer...", zo heerst er begrijpelijk optimisme bij de technische staf van de koploper.