Nummer 2 Kethel Spaland wint ook, verlies voor Excelsior'20

HBSS, de koploper in 3D, boekt zakelijke overwinning

VOETBAL - Koploper in de derde klasse D heeft vandaag met 0-3 een zakelijke overwinning in de wacht gesleept uit tegen Rijnmond Hoogvliet Sport.

Guur was het in Hoogvliet waar de plaatselijke FC normaliter een lastig neembare horde voor HBSS-trainer Wolters en de zijnen is. Dit keer was dat anders. HBSS startte afwachtend en de eerste zes minuten stonden in het teken van kansen voor de thuisploeg. Het was doelman Steven Lugtmeier die in dit deel van de wedstrijd zijn werk naar behoren deed en de nul hield. Gaandeweg de eerste helft nam HBSS iets meer het heft in handen maar tot scoren kwamen de ploegen niet.

Na rust eenzelfde beeld, HBSS wachtte geduldig af en pas in de 62e minuut kon Marruchen Zimmerman een voorzet op maat van Naigy Klepke beheerst binnen tikken: 0-1.

De laatste tien minuten was het vol aan de bak voor de thuisploeg. HBSS drukte door en spits Joel Meijnckens kon met twee doelpunten, respectievelijk op aangeven van wederom Naigy Klepke en Yassine Belghar, zijn totaal aantal HBSS-competitiedoelpunten, precies halverwege de competitie nu, volmaken tot een dozijn.

HBSS boekt hiermee vandaag een zogenoemde zakelijke overwinning, 0-3, en staat dus exact op de helft van deze jaargang ruim voor op de naaste belagers. Volgende week wacht echter OVV thuis, de enige ploeg die HBSS in de seizoensopening wist te verslaan. Zowaar staat daar dus nog een sportief notaatje open.

De nummer 2 in 3D, vv Kethel Spaland, blijft goed volgen. Vandaag werd thuis in Schiedam Noord met 2-1 gewonnen van OHVV. In dezelfde klasse dolf Excelsior'20 uit bij Victoria'04 het onderspit. Het werd 2-0 in het voordeel van de Vlaardingers, die een groot deel van wedstrijd met 10 man speelden nadat de Vlaardingse doelman rood kreeg voor een overtreding op een doorgebroken Schiedammer. De wedstrijd kenmerkte zich volgens onze waarnemer ter plaatse door veel oponthoud en tijdrekken door het fysiek sterke Victoria'04.

Foto boven: Wolters instrueert tijdens een blessurebehandeling zijn routiniers Berkan Bayraktar en Leroy van Bueren (foto: bron HBSS)

Foto onder: wedstrijdfragment Victoria'04 - Excelsior'20 (foto door Robert Schaeffer)