Hermes-DVS blijft in 4E aan kop na gelijkspel tegen FC Maense

Koploper 3D Excelsior'20 poetst een achterstand weg tegen Lyra

VOETBAL - In de derde klasse D is koploper Excelsior'20 nu twee punten los. Op het kunstgrasveld in Thurlede werd met een 3-1 thuiswinst de gisteren nog nummer drie van de ranglijst, Lyra, verslagen. Kethel Spaland stond gisteren nog in punten gelijk met Excelsior, maar staat na het verlies tegen HVC'10 nu op de vierde plaats.

Lyra scoorde al in de 1e minuut, maar na ongeveer een half uur maakte Dani Ruiz Sarabia voor Excelsior'20 gelijk. In de tweede helft benutte aanvoerder Bob van der Waal een strafschop voor Excelsior'20: 2-1. Daarna liep de thuisploeg uit naar 3-1. Dani Ruiz Sarabia was opnieuw de doelpuntenmaker. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Rozenburg op het programma.

Kethel Spaland verloor op eigen veld met 0-2 van HVC'10. Komende zaterdag gaan de Kethellappers op bezoek in Vlaardingen bij Victoria'04.

De stand aan kop ziet er nu als volgt uit:
1. Excelsior'20 met 14 punten uit 6 wedstrijden
2. Naaldwijk met 12 punten uit 6
3. HVC'10 met 11 punten uit 6
4. Kethel Spaland met 11 uit 6
5. Lyra met 10 uit 6

In de 4e klasse E speelde koploper Hermes-DVS in Rotterdam met 1-1 gelijk tegen de nummer 2 van de ranglijst, FC Maense. Adilson Mendes Moreira scoorde in de eindfase van de wedstrijd de gelijkmaker voor de Schiedammers. Doordat Zestienhoven uit tegen hekkensluiter Ommoord met een zesklapper uithaalde, is de 'vliegveldploeg' nu de nieuwe nummer 2, op één punt afstand van koploper Hermes. Komende zaterdag ontvangt Hermes-DVS op Harga de hekkensluiter.

In dezelfde klasse werd de wedstrijd PPSC - Steeds Hoger bij een 0-1 stand gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. PPSC heeft nog ruim een half uur om de nummer 10 van de ranglijst, waar Schiedammer Jerry Visser een van de trainers is, alsnog op de knieën te krijgen. Nog niet bekend is wanneer het restant wordt gespeeld. Aanstaande zaterdag gaat PPSC op bezoek bij BZC / Zuiderpark.

De wedstrijden van HBSS en SVV gingen niet door.

Hier lees je het voetbaloverzicht van vorige week.

Foto's: Excelsior'20 - Lyra, foto's door Robert Schaeffer, boven: de strafschop wordt ingeschoten en (foto onder) gevierd