Eerste inloopconcert van dit jaar

Koorwerken en orgelsoli in Grote en of St. Janskerk

Koorwerken en orgelsoli in Grote en of St. Janskerk

SCHIEDAM - Op zaterdag 20 november om 15.00 uur zal het Christelijk Vocaal Ensemble Cantare uit Gouda het eerste inloopconcert in de Grote en of St. Janskerk te Schiedam geven.

Ensemble Cantare bestaat uit 25 zangers en zangeressen onder leiding van dirigent Leo Rijkaart. Zij hebben kwaliteit en plezier in het zingen hoog in het vaandel staan. Hun repertoire strekt zich uit van de Middeleeuwen tot hedendaagse muziek met als specialiteit Engelse koormuziek, liefst uitgevoerd in een Engelse kathedraal.

Het programma op zaterdag 20 november omvat werken van 3 Vlaams-Nederlandse componisten, te weten Josquin des Prez (1455 -1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 - 1621) en Alphons Diepenbrock (1862 - 1921) De koorwerken worden afgewisseld met orgelsoli, uitgevoerd door Arjen Leistra, die ook de instrumentale begeleiding van het ensemble verzorgt.

In verband met de recente aanpassingen van de COVID-19 maatregelen heeft de organisatie besloten om aan iedereen met een geldige Corona QR-code toegang tot het concert te verlenen. Ter bestrijding van de onkosten kun je bij de uitgang een vrijwillige gift doen of deze overmaken door middel van bijschrijving op de bankrekening van de Stichting Muziek Grote Kerk.

Foto: Grote en of St. Janskerk (foto door Louise Melchers)

10-11-2021