Máxima en staatssecretaris bezoeken Alles Oké? Supportlijn

Máxima en staatssecretaris bezoeken Alles Oké? Supportlijn

LANDELIJK - Hare Majesteit Koningin Máxima en staatsecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brengen op dinsdagmiddag 30 januari een bezoek aan de Alles Oké? Supportlijn. Het bezoek vindt plaats bij de Kindertelefoon in Nijmegen.

De Alles Oké? Supportlijn is een initiatief van de Kindertelefoon en wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De hulplijn biedt telefonisch en per chat ondersteuning aan jong volwassenen die niet lekker in hun vel zitten. Sinds de start in 2021 zijn er meer dan 65.000 gesprekken gevoerd, waarvan een derde betrekking heeft op mentale problemen.

In het belcentrum vertellen vrijwilligers van de Alles Oké? Supportlijn over hun werk. Door een luisterend oor te bieden en door te vragen naar de behoefte wordt samen met de jongeren gekeken naar wat hen verder helpt. Vervolgens gaan Koningin Máxima en staatssecretaris Van Ooijen in gesprek met jongeren over de behoefte aan een goede en veilige plek waar zij online terecht kunnen bij (beginnende) mentale problemen. Tot slot wordt gesproken met vertegenwoordigers van MIND Us, MIND, Stichting 113 Zelfmoordpreventie, @ease, Join Us, Jongeren Hulp Online, Transformers Community en de Kindertelefoon/Alles Oké? Supportlijn over de wens voor een doorontwikkeling naar een breed digitaal platform met verschillende functies en diensten voor jongvolwassenen met beginnende mentale klachten. Een plek waar zij veilig en anoniem terecht kunnen voor een luisterend oor, betrouwbare informatie, ervarings verhalen en hulp bij het vinden van laagdrempelige ondersteuning.

Koningin Máxima is erevoorzitter van Stichting MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.
 

22-01-2024