Alle diensten van PKN Grote Kerk via livestreams

Opnames 'Kerstzang bij Kaarslicht' gaan niet door

Opnames 'Kerstzang bij Kaarslicht' gaan niet door

SCHIEDAM - PKN Grote Kerk Schiedam heeft de livestream van samenzang morgenmiddag moeten cancellen omdat Harpe Davids, het koor en de medewerkers niet samen mogen komen. "We gaan wel -ter compensatie- de samenzang van vorig jaar uitzenden", zo meldt PKN Grote Kerk vanavond.

Ook roept PKN Grote Kerk na de verscherpte coronamaatregelen de gemeenteleden op zondagochtend 19 december niet naar de ochtenddienst van 10.00 uur te komen, maar de dienst via de livestream of de kerkomroep te volgen.

De komende weken zullen alle kerkdiensten en kerstdiensten via een livestream te volgen zijn mits dit haalbaar is met de medewerkers, anders in ieder geval via de kerkomroep.

Livestreams vind je hier: https://pkngrotekerkschiedam.nl 

Onderstaand lees je wat we op 9-12-2021 schreven
Op zondag 19 december aanstaande om 15:00 uur kun je via een livestream de 'Kerstzang bij Kaarslicht' in de Grote of Sint Janskerk bekijken, beluisteren en desgewenst meezingen.

Ook dit jaar is deze door PKN Grote Kerk Schiedam georganiseerde bijzondere viering wegens de coronacrisis zonder bezoekers. Er is een programma met muziek van Toonkunstkoor Schiedam, o.l.v. Cees-Willem van Vliet en van muziekvereniging Harpe Davids, o.l.v. Leo Simons.

Burgemeester Cor Lamers zal ook dit jaar de schriftlezing verzorgen. Daarnaast wordt medewerking aan de dienst verleend door stadsorganist Arjen Leistra en dominee Anje de Kuiper.

De muziek en de lezingen zijn via een livestream via de volgende website te volgen: https://pkngrotekerkschiedam.nl Hier vind je ook het gehele programma. 

Kerstvieringen in de Grote of Sint Janskerk
Ook voor de kerstdiensten maakt PKN Grote Kerk Schiedam gebruik van een livestream, dus ook die kun je in ieder geval online bijwonen. Op de website https://pkngrotekerkschiedam.nl staat altijd de actuele informatie rondom corona-maatregelen.

- Vrijdag 24 december 19:00 uur, Kinderkerstnacht

Het kinderkoor en tieners maken een bijzondere viering waarin het kerstverhaal wordt uitgebeeld en ook wordt verteld wat dit verhaal nu nog voor ons betekent.

Vooralsnog via livestream en zonder bezoekers

- Vrijdag 24 december 22:00 uur, Kerstnachtdienst

In deze kerstnachtdienst zal dominee Anje de Kuiper voorgaan.

Vooralsnog via livestream en zonder bezoekers.

- Zaterdag 25 december, Kerstmorgendienst

In deze viering op eerste kerstdag zal dominee Ton Verbeek voorgaan.

25 december, 10:00 uur,  voor bezoekers toegankelijk en ook via livestream

Vereisten voor bezoekers van de ochtenddienst:
Aanmelden verplicht? "Nee, er is plaats genoeg in de Grote Kerk"
Anderhalve meter afstand houden? "Ja"
Corona-qr-toegangscode tonen bij binnenkomst? "Nee"
Mondkap?  "Ja, met lopen. Wanneer je op je stoel zit mag die af"
En: "Handen ontsmetten bij binnenkomst"

Informatie over alle activiteiten via info@pkngrotekerkschiedam.nl

Foto: door Marijn Poel

18-12-2021