Kom naar de Rotterdamse Scholenmarkt

Kom naar de Rotterdamse Scholenmarkt

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Op maandag 15 januari is het zover: in de Groenoordhal in Schiedam vindt dan de tweede editie van de Rotterdamse Scholenmarkt plaats.

Leerlingen uit groep 7 en 8 zijn samen met hun ouders van harte welkom om kennis te maken met ruim twintig middelbare scholen uit Rotterdam.

Tussen 17.00 en 19.30 uur staan docenten en leerlingen van deze scholen klaar om een indruk te geven van het veelzijdige onderwijsaanbod in de stad. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang tot de markt is gratis.

Veel leerlingen uit Schiedam en Vlaardingen willen kiezen voor een middelbare school in Rotterdam, maar voorheen was er nooit één gezamenlijke Scholenmarkt om al deze leerlingen te informeren. Pas vorig jaar kwam daar verandering in toen de Rotterdamse Scholenmarkt voor het eerst werd georganiseerd. Dat was gelijk een succes.

Voor de eerste editie was het natuurlijk even afwachten of er wel voldoende interesse zou zijn in een markt over de Rotterdamse scholen, maar dat bleek absoluut het geval te zijn. Veel leerlingen en ouders gaven aan het heel goed en handig te vinden om op één plek zoveel informatie te kunnen krijgen over het mooie aanbod van de middelbare scholen uit Rotterdam. De beslissing om dit jaar weer deze Scholenmarkt te organiseren, was dan ook snel genomen, aldus de organisatie.

Op de Scholenmarkt zijn de volgende middelbare scholen uit Rotterdam aanwezig:

Wolfert College - Zuider Gymnasium - Horecavakschool Rotterdam - Rotterdam Designcollege - Experience College - MEX 010 Dé Mavo voor expressie - De Theaterhavo/vwo - Dalton Rotterdam Palmentuin - Het Lyceum Rotterdam - HPC Centrum - Montessori Mavo Rotterdam - Mavo Centraal – STC - Erasmiaans Gymnasium - Lyceum Kralingen - Marnix Gymnasium - Wolfert Tweetalig - Montessori Lyceum Rotterdam - Melanchton Wilgenplaslaan - Melanchton Mavo Schiebroek - Melanchton Schiebroek - Avicenna College – Young Waldorf School Rotterdam.

Fotografie:
Kim Ketting

10-01-2024