Kom naar de Dag van de kleine VvE!

Kom naar de Dag van de kleine VvE!

SCHIEDAM - De afkorting ‘VvE’ staat voor Vereniging van Eigenaren. De VvE behartigt de gemeenschappelijke belangen van de appartementseigenaren en regelt het beheer, onderhoud en verduurzaming van de gemeenschappelijke gedeelten. 

Bij de aankoop van een appartementsrecht wordt de koper mede-eigenaar van het gehele gebouw. Alle appartementseigenaren binnen het appartementsgebouw vormen samen een vereniging van eigenaren, ofwel de VvE. Hiervan word je automatisch en verplicht lid als je een appartement koopt. 

Elke appartementseigenaar is verplicht om samen met de andere eigenaren het gebouw te onderhouden en een onderhoudsfonds aan te leggen voor toekomstig (groot) onderhoud. Dit brengt een groot aantal (wettelijke) regels met zich mee. De rechten en plichten van de appartementseigenaren staan in de splitsingsakte.

Op vrijdag 3 november organiseert het Servicepunt Woningverbetering de Dag van de kleine VvE van 9:30 tot 16:00 uur in het Wennekerpand.

De dag van de kleine VvE is bestemd voor appartementseigenaren in een VvE met maximaal 7 appartementen in Schiedam.

Als lid van een vereniging van eigenaren heb je waarschijnlijk veel vragen over je VvE. Daarom organiseert het Servicepunt een dag waarin de VvE centraal staat. Er vinden nuttige presentaties, leerzame workshops en een informatiemarkt plaats. Tussendoor word je een lunch aangeboden en het evenement zal afgesloten worden met een hapje en een drankje. Ook krijg je een goodie-bag mee naar huis. Deelname is gratis en verplicht je tot niets. 

Kijk voor het programma op servicepuntwoningverbetering.nl en meld je daar meteen aan.

Tekst: door Servicepunt Woningverbetering Schiedam
Afbeelding: bron Servicepunt Woningverbetering Schiedam
(infotorial)

Afbeelding1

20-10-2023