Kom in de Kas en kweek liefde voor groen

Kom in de Kas en kweek liefde voor groen

WESTLAND - Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

Op zaterdag 1 en zondag 2 april ben je welkom bij diverse tuinders. "Bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio Westland openen twaalf bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur", zo laat de organisator weten.

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Juist omdat de glastuinbouw zo’n gevarieerde, innovatieve en geavanceerde sector is, kun je van een kijkje in de kas veel leren. De inzet van aardwarmte, maatregelen om het gebruik van water te beperken en de kas te voorzien van ledverlichting maken dat producten milieubewust en duurzaam worden gekweekt. Bezoekers kunnen zien hoe diverse soorten potplanten, perkgoed, bloemen maar ook groenten worden geteeld. 

De kwekers zullen klaar staan om vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naartoe gaan en hoe ze worden gebruikt. Er worden ook diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Kinderen kunnen meedoen aan een quiz, kleurwedstrijd, en springen op een springkussen. Ook is er een schminkteam en een clown aanwezig.

Over Kom in de Kas
Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio Westland nemen twaalf bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets specifieks te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 1 en zondag 2 april. Gratis parkeren kan bij Bloemenveiling Royal Flora Holland (Middelbroekweg 29, 2675 KB Honselersdijk), van daaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Bezoekers met een invalidenkaart kunnen zich van tevoren melden via secretariaat.westland@komindekas.nl. Het advies is om op de fiets te komen. Kom in de Kas is gratis. Hoofdsponsor is Moore DRV. Daarnaast zijn landelijke partners: Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl

Foto onder: zo groeit een aubergine (foto door Rolf van Koppen Fotografie), foto boven: een kijkje in een kas (foto door Rolf van Koppen Fotografie)

thumbnail_zo groeit een aubergine@rolfvankoppenfotografie (002)

15-03-2023