Kogelinslagen in ruit van Poolse slijterij

Kogelinslagen in ruit van Poolse slijterij

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Gisteravond net voor middernacht heeft de politie een getuigenoproep geplaatst met betrekking tot een schietpartij die op zondagavond plaatsvond in de omgeving van de Franselaan in Rotterdam, net over de grens van Schiedam.

"Eerder vanavond kwamen vanuit de omgeving Franselaan Rotterdam meldingen van harde knallen. Agenten doorzochten de straat en vonden kogelinslagen in de ruit van een slijterij. Er wordt een onderzoek gestart. Tips? Bel 0900-8844", zo vraagt de politie om tips. 

Verschillende eenheden van de politie rukten gisteravond laat uit voor het incident. Het gaat om de Poolse slijterij annex supermarkt (Top Supermarkt /  Monopolowy Slijterij) op de hoek van de Franselaan en de Pinkstraat. De Pinkstraat is bij veel mensen bekend als de straat waarin een supermarkt van de DIRK is gevestigd.

Update
Maandag (15-3) liet de politie weten dat gisteren na de melding meerdere koppels agenten in de omgeving zochten en met melders en getuigen spraken. Zij troffen echter geen verdachte meer aan.

Er is forensisch onderzoek verricht en een speurhond heeft de omgeving afgezocht naar sporen. Inmiddels richt het onderzoek zich op mensen die misschien camera- of dashcambeelden uit de omgeving hebben, die getuige waren en zich nog niet gemeld hebben of meer weten of een mogelijke aanleiding voor de beschieting.

Gewapende overval zaterdag
Afgelopen zaterdag vond er een gewapende overval plaats op de Poolse supermarkt Sloneczko in de Franselaan, dat lees je in ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/politie-geeft-signalement-van-overvaller-supermarkt-franselaan

 

15-03-2021