Na verwoestende aardbeving

Koffiehuis doneert aan slachtoffers en roept op om mee te doen

Koffiehuis doneert aan slachtoffers en roept op om mee te doen

SCHIEDAM - Na de aardbeving van gisteren in Turkije en Syrië, heeft koffiehuis Amca aan de Monseigneur Nolenslaan 842 vandaag laten weten de weekomzet te doneren aan de slachtoffers in Turkije en roept ondernemers op om mee te doen.

"Koffiehuis Amca heeft besloten om vanaf woensdag de weekomzet te doneren aan de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije", zo meldt het koffiehuis ons vandaag in een persbericht. "Afgelopen maandag is Turkije getroffen door een reeks zeer heftige aardbevingen. Als gevolg daarvan hebben bijna 5000 mensen het leven gelaten en honderdduizenden mensen zijn dakloos geraakt. Veel Schiedammers hebben familie en vrienden in het getroffen gebied en hebben moeite om in contact te komen met hen."

Hayri Çekiç, de eigenaar van het koffiehuis: "Na de heftige beelden uit Turkije was stilzitten geen optie voor mij. Met deze actie hoop ik om mijn steentje bij te dragen aan noodhulp. Ook roep ik alle Schiedamse ondernemers op om zich aan te sluiten. Dit is het moment om solidair te zijn met de mensen die enorm veel leed meemaken."

Het koffiehuis is te bereiken onder 010 246 0100.

Update: dinsdagavond hebben diverse bronnen gemeld dat het aantal doden dat te betreuren valt inmiddels boven de 7200 ligt.

Foto: de Turkse vlag vandaag halfstok na de ramp, door Kadı - eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=128487032

07-02-2023