KNNV Waterweg-Noord Schiedam houdt excursie naar Strypemonde

KNNV Waterweg-Noord Schiedam houdt excursie naar Strypemonde

SCHIEDAM - De KNNV Waterweg-Noord Schiedam houdt op zaterdag 22 april een algemene excursie naar Strypemonde op Voorne Putten. Het is een bijzonder landgoed, dat nog niet zo heel lang opengesteld is voor bezoek en nog steeds vrij onbekend is.

Het was van Oey Smit, de reder die als hobby van over de hele wereld zaden en stekken van bomen en struiken door zijn schepen liet ophalen. Daardoor wandelen we niet alleen door een mooi duingebied, maar dan extra ingevuld met deze bijzondere beplantingen in die rustgevende omgeving. Door die gevarieerdheid leven er extra veel vogelsoorten en groeien er vele soorten planten en bloemen. En dat terwijl het dichtbij op de grens van Rockanje ligt. Al met al is het een zeer interessant excursiedoel voor iedereen.

Belangstellenden uit Schiedam, Vlaardingen en Maasluis worden van harte uitgenodigd om aan deze excursie deel te nemen. Aanmelden bij Sjaak Keijzer. Telefoon 06 – 13110041. Vertrek om 08.00u uur. Vertrekplaats wordt bekendgemaakt na aanmelding. Deelname is gratis.

KNNV Waterweg-Noord staat voor samenleven met de natuur en is gevestigd in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Wij zijn een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. Per gemeente is er een contactpersoon waar vragen gesteld kunnen worden. De afdeling is onderdeel van het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren. KNNV Waterweg-Noord is actief voor FLORON en Sovon.

Tekst: door KNNV Waterweg-Noord
Foto: bron KNNV Waterweg-Noord
(infotorial)

15-04-2023