Thomas Baart, Daniel Pava en Gabriele Vicario winnen tweemaal

Kleine overwinning eerste herenteam Scyedam

Kleine overwinning eerste herenteam Scyedam

SCHIEDAM (Tafeltennis) - Na de teleurstellende seizoensopening een week eerder, behaalde het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam afgelopen zaterdag een zwaarbevochten 7-6 overwinning tegen Hilversum.

De punten voor de thuisclub kwamen van Thomas Baart, Daniel Pava en Gabriele Vicara die alle drie twee enkelspelen wonnen, het zevende punt kwam van het bat van Edwin ten Hoope.

In de eerste wedstrijd kwam Thomas Baart op een 2-0 voorsprong, maar vocht Teun Salentijn zich knap terug en dwong een vijfde game af. De vijfde game ging via een 8-5 tussenstand met 11-8 naar Baart. Gabriele Vicario spelde een knappe partij tegen verdediger Arnoud Meijer. De eerste twee games werden gewonnen met minimale cijfers, daarna kwam Meijer terug met ruime winst in de derde game. Na een 6-6 tussenstand in de vierde game liep Vicario echter uit en vergrootte de voorsprong.

Een zelfde spelbeeld in de wedstrijd tussen Daniel Pava en Mark Hankel. De eerste drie games kenden een minimaal verschil, in de vierde game liep Pava snel uit naar 10-5 en trok de wedstrijd naar zich toe. Edwin ten Hoope won nog wel de eerste game, de tweede game ging ruim naar Mick de Vette, die vervolgens ook de volgende twee games nipt naar zich toe trok. In de eerste game wist Thomas Baart vier gamepoints niet te benutten, Arnoud Meijer verzilverde wel zijn eerste gamepoint.

De twee game ging overtuigend naar Baart maar de daaropvolgende games waren met duidelijke cijfers voor Meijer. Gabriele Vicario kon de eerste game goed meekomen, maar Teun Salentijn trok aan het langste eind. Hiermee leek de weerstand van Vicario gebroken, die de volgende games met ruimer verschil verloor. Daniel Pava hoefde slechts een game af te staan aan Mick de Vette en bracht de thuisclub weer op voorsprong. Weer eenzelfde spelbeeld in de partij van Edwin ten Hoope tegen Mark Hankel. In de tweede game boog Ten Hoope knap een 7-9 achterstand naar 11-9 gamewinst. Door de verloren derde game liet Ten Hoope zich niet uit het veld slaan en won met minimaal verschil de vierde game. Hiermee kwam de stand bij de pauze op 5-3.

Na de onderbreking had Daniel Pava weinig in de brengen tegen Arnoud Meijer die dan ook met 3-0 won. Thomas Baart boekte daarna een regelmatige 3-0 zege tegen Mick de Vette. Hetzelfde gold eigenlijk voor de partij van Gabriele Vicario tegen Mark Hankel, hij moest alleen eenmaal een game afstaan. Edwin ten Hoope vocht zich na een 2-0 achterstand in games uitstekend terug tegen Teun Salentijn. Op een 9-7 voorsprong in de vijfde game maakte Salentijn met vier punten op rij echter een eind aan de illusie van Ten Hoope. In het afsluitende dubbelspel hadden Thomas Baart en Gabriele Vicario weinig in te brengen tegen Arnoud Meijer en Mick de Vette. Daarmee werd de eindstand op 7-6 bepaald.

Foto
Jolanda Vuijk

05-02-2024