Kindermuziekweek Schiedam 2024

Kindermuziekweek Schiedam 2024

SCHIEDAM - Van 5 tot en met 14 april is er weer de landelijke Kindermuziekweek en worden er in Schiedam ook weer muzikale activiteiten georganiseerd.

In deze Kindermuziekweek is er extra aandacht voor het maken van en luisteren naar muziek. Muziekvereniging Sint Radboud in Schiedam organiseert met diverse partners muzikale activiteiten in Schiedam, zoals de bibliotheek, zangschool Anima en Wenneker Cinema. Dankzij sponsoring van het De Groot Fonds, het Fonds Schiedam Vlaardingen en het Deltaport Donatiefonds zijn alle activiteiten gratis toegankelijk voor kinderen van de Schiedamse basisscholen. Aanmelden (verplicht) kan via de website www.sintradboud.nl/kindermuziekweek.

Er zijn dit jaar 4 activiteiten in Schiedam:

Zaterdag 6 april 15.00 uur
Instrumentenparade en muziekinstrumentjes maken bij Sint Radboud m.m.v. zangschool Anima – zaal De Noord Kerkweg 46a in Schiedam-Kethel

Kinderen kunnen kijken en luisteren naar een blaasorkest, leren het kindermuziekweeklied en krijgen een voorproefje van de nieuwe musical Annie door zangschool Anima uit Schiedam. Ook kunnen er muziekinstrumentjes worden gemaakt en is er een instrumentenparade.

Zondag 7 april 12.30 uur
Film bij Wenneker Cinema: Robot Dreams – Vijgensteeg 2 Schiedam Centrum

Wenneker Cinema heeft speciaal voor de Kindermuziekweek de animatiefilm Robot Dreams geprogrammeerd. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud. Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden… In deze bijzondere animatiefilm wordt niet gesproken maar zijn alleen de geluiden en muziek te horen. Dat maakt deze film extra bijzonder om naar te kijken. Daarnaast sluit de film mooi aan bij het thema van de Kindermuziekweek: Energie! Kijkwijzer: 6+

240315 Kindermuziekweek St Radboud2Woensdag 10 april 15.00 uur
Muzikaal sprookje door De Sprookjespiano – Bibliotheek De Nieuwe Harg, Hargplein   Schiedam Noord

Irma en Daphne Metaal (moeder en dochter) zijn De Sprookjespiano en presenteren de familievoorstelling Hans en Grietje naar het verhaal van de gebroeders Grimm met muziek van Engelbert Humperdinck. Hans en Grietje wonen in het bos bij hun vader en stiefmoeder en gaan op een dag hout sprokkelen. Omdat er thuis niet genoeg te eten is, worden zij achtergelaten in het bos…

Zaterdag 13 april 14.00 uur
Kinderconcert ‘Een bos vol muziek’ door Spotlight Orchestra – Wennekerpand Vijgensteeg Schiedam Centrum

Muzikaal verhaal naar het gelijknamige kinderboek van Susan Overmeer. Toby droomt ervan om met de merels mee te zingen. Maar wanneer zijn droom eindelijk werkelijkheid wordt en hij begint te zingen, rent iedereen weg. Zo vreselijk klinkt zijn gezang! Teleurgesteld vlucht Toby dan het bos in, want hij zal nooit mooie muziek kunnen maken … Maar gelukkig ontdekte Toby nog een ander talent en lukt het toch nog om muziek te maken met de merels en de andere dieren in het bos. Eind goed al goed.  Het verhaal wordt verteld en gespeeld door Spotlight Orchestra uit Dordrecht o.l.v. Jan Gerrit Adema.  Leuk voor het hele gezin!

Toegang voor kinderen t/m 12 jr gratis voor alle activiteiten na reservering op www.sintradboud.nl/kindermuziekweek. (Alleen voor de film kost een kaartje voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen € 2,50.).

Foto's
PR Sint Radboud

240315 Kindermuziekweek St Radboud

15-03-2024