Kinderkledingbank maakt doorstart in Nieuwland

Kinderkledingbank maakt doorstart in Nieuwland

SCHIEDAM - De kinderkledingbank is weer open. De nieuwe winkel zit aan de Van Hallstraat, op de hoek met de Burgemeester Van Haarenlaan.

Wegens sloop in Nieuwland in het gebied rond de Parkweg, moest de kinderkledingbank ongeveer een half jaar geleden de winkel aan de M.C.M. de Grootstraat (voormalige tandartspraktijkruimte) verlaten en de activiteiten staken. Nu is een nieuw pand (woning) betrokken aan de Van Hallstraat. Daarvan mag de kinderkledingbank van Woonplus gratis gebruikmaken de komende jaren. 

Jan Willem de Boer sprak met Mary Leebeek van de kinderkledingbank, die blij is dat de organisatie op deze wijze antikraak in het leegstaande pand aan de Van Hallstraat een doorstart kan maken. Er is zelfs iets meer ruimte dan in de M.C.M. de Grootstraat, zodat er naast kleding ook ruimte is voor enkele rekken dameskleding en enige herenkleding.

Er wordt zowel tweedehands als nieuwe kinder-, dames- en herenkleding geboden. 

De kinderkledingbank is elke woensdag, vrijdag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 15.30 uur. Ook is het mogelijk om dan kleding in te leveren. Voorwaarde is dat in te leveren kleding heel en schoon is, zegt Mary Leebeek. 

Lees ook:
Ook pand van kinderkledingbank sneuvelt onder de sloopkogel
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/ook-pand-van-kinderkledingbank-sneuvelt-onder-de-sloopkogel

Wie heeft ruimte beschikbaar voor dakloze kledingbank Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/wie-heeft-ruimte-beschikbaar-voor-dakloze-kledingbank-schiedam

22-10-2021