Kinderen spelen en sporten in vrijheid bij Hermes-DVS

Kinderen spelen en sporten in vrijheid bij Hermes-DVS

SPORT - Woensdag 5 mei was er bij Hermes-DVS op Harga een tienkamp voor jeugdleden van 5 tot 12 jaar. Jan Willem de Boer sprak met Marit Elenbaas, een van de organisatoren.

Bij Hermes-DVS kun je voetballen, cricketen, rugbyen en squashen. Gisteren was er op Sportpark Harga voor de jeugdleden van Hermes-DVS een sportieve tienkamp uitgezet in de sporten voetbal, cricket en rugby. Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam sprak met Marit Elenbaas, een van de organisatoren. Marit is jeugdvoorzitter van de cricketafdeling. 

Zij vertelde dat er bij Hermes-DVS de afgelopen tijd van een aangroei van nieuwe jeugdleden sprake is, vooral uit Schiedam, maar ook uit het nabijgelegen Vlaardingen en ook in enkele gevallen uit Rotterdam. Zij noemt bovendien het positieve effect van het feit dat er op Harga de afgelopen jaren woningen zijn gebouwd, want ook is er een toeloop merkbaar van nieuwe jeugdleden uit de Harga-woonbuurt. 

Gisteren waren er genoeg jeugdleden aanwezig op de tienkamp om een heuse 'wave' te doen, zoals je op de foto boven en de foto's onder ziet, en zoals je in de video kunt zien. Je start de video door op de afbeelding met het pijltje te klikken.

wave3

wave4

 

06-05-2021