Ketheltunnel op A4 was in beide richtingen dicht wegens personeelstekort

Ketheltunnel op A4 was in beide richtingen dicht wegens personeelstekort

SCHIEDAM - De Ketheltunnel op de A4 was afgesloten. Sinds 8.49 uur is de tunnel weer open. De tunnels was afgesloten wegens onderbezetting (ziekmeldingen) bij het tunnelpersoneel.

Ons eerste bericht van hedenochtend luidde:

De Ketheltunnel op de A4 in Schiedam is in beide richtingen afgesloten. De oorzaak is een bijzondere: personeelsgebrek bij Rijkswaterstaat. 

Om twintig minuten over acht meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie dat het de verwachting is dat de Ketheltunnel (A4, Schiedam), om 9.00 uur weer open kan. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie: "We verwachten dat de Ketheltunnel (#A4) om 09:00 uur weer open is. In verband met onderbezetting door ziekte is de tunnel tijdelijk niet bedienbaar en vervanging is onderweg."
 
"Vanwege personeelstekort is de Ketheltunnel (#A4) op dit moment in beide richtingen afgesloten. In verband met de veiligheid is toezicht in tunnels belangrijk. We werken hard aan een oplossing. Verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de A13/A20 en vice versa", zo had Rijkswaterstaat Verkeersinformatie iets voor zeven uur vanochtend gemeld. Naar het verluidt gaat het om twee medewerkers die zich vanochtend hebben ziekgemeld.

Update van 8.49 uur
Om 8.49 uur meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie: "De tunnel is zojuist vrijgegeven."

Update van 9.45 uur
Hier lees je een toelichting door Rijkswaterstaat (9.33 uur):
https://www.rwsverkeersinfo.nl/nieuws/ketheltunnel-tijdens-ochtendspits-dicht-vanwege-onderzetting-door-ziekte/

Foto: de A4-Ketheltunnel aan de noordzijde (archieffoto, foto door Gert Struijs)

 

16-05-2022