Ketheltunnel klimt 2 plaatsen in nationale file top 10

Ketheltunnel klimt 2 plaatsen in nationale file top 10

SCHIEDAM - De Ketheltunnel richting Schiedam/Rotterdam (A4 Den Haag Zuid - Ketheltunnel) staat op de derde plaats van de nationale 'file top 10 2022'. Dat heeft de ANWB becijferd. 

Daarmee is deze Schiedamse flessenhals met twee plaatsen gestegen. In de 2019 gepubliceerde top 10 - voordat de coronacrisis de files deed verminderen -  stond de Ketheltunnel op plek 5. 

Op de eerste plaats van de top 10 2022 staat Lexmond - Werkendam (in dit traject zit de brug over de Boven-Merwede bij Gorinchem) op de A27 (richting Breda) en op plek 2 staat Moergestel - Oirschot (A58 richting Eindhoven). 

In de top tien staat voor wat betreft onze regio ook de A20 richting Schiedam, het stuk tussen knooppunt Terbregseplein en knooppunt Kleinpolderplein.

De ANWB heeft ook een top 10 voor de ochtendspits samengesteld. Hierin staat de Ketheltunnel niet. Er is ook een top 10 voor de avondspits. Daarin vinden we de Ketheltunnel (Den Haag Zuid - Ketheltunnel richting Schiedam/Rotterdam) wel, te weten op de derde plaats. In onze regio zien we op plaats 8 het stuk tussen knooppunt Gouwe en knooppunt Terbregseplein. 

"De dagelijkse files zijn het afgelopen jaar weer teruggekeerd. De filezwaarte (lengte x duur van de files) in de maanden april t/m december in 2022 was nog maar 12 procent lager dan in diezelfde periode in het pre-coronajaar 2019", zo concludeert de ANWB

In mei van dit jaar moest de tunnel een keer worden afgesloten wegens personeelstekort door ziekteverzuim; dat lees je hier: Ketheltunnel op A4 was in beide richtingen dicht wegens personeelstekort

Lees ook: Technische storing is verholpen; Ketheltunnel weer open

Foto door Gert Struijs

06-01-2023