Lamers roept Schiedammers op zorgzaam voor elkaar te zijn

Burgemeester en Oekraïense Anastasia ontsteken verlichting kerstboom

Burgemeester en Oekraïense Anastasia ontsteken verlichting kerstboom

SCHIEDAM - Vanavond ontstak burgemeester Lamers samen met het Oekraïense meisje Anastasia in het bijzijn van heel veel Schiedammers de lichtjes van de kerstboom bij het oude stadhuis.

Het was druk op het bordes van het oude stadhuis. Actrice Anne Rats verzorgde de presentatie. O.a. jeugdige zangers en zangeressen van Villa Voice zongen kerstliedjes. Ondanks het koude weer was het publiek in groten getale opgekomen, waarvan velen getooid met een feestelijke kerstmuts.   

Twee jaar achterelkaar is wegens corona de boom via een televisieregistratie 'officieel ontstoken'. Burgemeester Cor Lamers zei blij te zijn dat vandaag iedereen weer persoonlijk bij het onsteken aanwezig kon zijn.

Tijdens zijn toespraak op het bordes van het oude stadhuis memoreert Lamers dat een jaar geleden Europa nog vredig was, maar inmiddels hebben we al negen maanden oorlog aan de rand van Europa in Oekraïne en dat heeft grote impact. Daar staan we vanavond bij dit lichtjesfeest bij stil. De burgemeester merkte onder meer op dat Schiedam momenteel ruim vijfhonderd Oekraïense vluchtelingen opvangt. 

Het is dit jaar al voor het 36ste jaar dat het Schiedamse bedrijf Sandvik de kerstboom op de Grote Markt geschonken heeft. Dit jaar is dat helaas voor het laatst, want het bedrijf heeft Schiedam inmiddels verlaten. De boom werd geplaatst door de Schiedamse bedrijven Mammut, Irado en Fun-Key Events. 

Kerst is de tijd om naar elkaar om te kijken. Momenteel hebben heel veel mensen het moeilijk, ook mensen die een 'normaal' inkomen hebben, ook tweeverdieners. Kijk om je heen, naar je medemens, zowel tijdens de kerst als ervoor en erna, riep Lamers eenieder op. 

Zie ook het Facebook-live verslag door Jan Willem de Boer van JW TV: https://www.facebook.com/SchiedamJWTV/videos/445691874239055

Foto's door Ine Elderkamp

kerstboom

10-12-2022