Kennismaken tijdens Brandersfeesten met kookclub

Kennismaken tijdens Brandersfeesten met kookclub

SCHIEDAM - Op de braderie zaterdag en zondag van de Brandersfeesten staat ter hoogte van de Westmolenstraat een kraam die bemand is door leden van de Schiedamse kookclub 'Cuisine Culinaire Rijnmond'. Aan voorbijgangers brengen zij hun kookclub, die gevestigd is in Kookstudio VanDeKook aan de Westmolenstraat, onder de aandacht.

door Jan Schrijver

De leden van de club houden hun clubavonden in de kookstudio aan de Westmolenstraat 6. Ter gelegenheid van de Brandersfeesten zijn leden nu op zaterdag en zondag aan het koken. De bezoekers van de Brandersfeesten krijgen de gelegenheid binnen te lopen om een kijkje te nemen. Als er net iets uit de oven komt, kan er ook geproefd worden. Op de foto hieronder zie je kletskoppen die net uit de oven worden gehaald. Op de foto boven is een ander lid bezig weer nieuwe kletskoppen te kneden en de bolletjes beslag tot een plat koekje om te vormen. Het geheim van het recept: ter gelegenheid van de Brandersfeesten gaat er een vleugje Schiedamse jenever doorheen. Andere leden zijn bezig met het bereiden van mosselen. En zo staan er meer gerechten op het programma tijdens deze 'live cooking' ervaring. De koks hebben er zichtbaar schik in.

Om mensen te gelegenheid te geven nader kennis te maken met de club wordt er sinds kort een inloop-kookavond georganiseerd. Elke vierde dinsdag van de maand, aanvang 18.00 uur, is er zo'n inloop-kookavond. Afhankelijk van de ingrediënten van het maandmenu kost deelname circa twintig euro (exclusief wijn en barconsumptie). Voor meer informatie en aanmelden zie https://ccnafd-rijnmond.nl/

Foto's door Louise Melchers

keuken2 (2)

24-09-2022