Zaterdag 17 februari aanstaande

Kapotte spullen gratis laten maken in het Repair Café

Kapotte spullen gratis laten maken in het Repair Café

SCHIEDAM - Zaterdag 17 februari 2024 is het weer Repair Café in ontmoetingscentrum 'De 5 Molens' in Schiedam. Een team van dertig enthousiaste vrijwilligers staat dan van 9.30 tot 12.00 uur klaar om kapotte gebruiksvoorwerpen te repareren.

Schiedammers kunnen in het Repair Café gratis hun kapotte spullen laten repareren. Bij binnenkomst noteert een vrijwilliger welk artikel ter reparatie wordt aangeboden. Aanmelding van een artikel ter reparatie kan tot uiterlijk 11.00 uur, maar hoe vroeger iemand zich aanmeldt, hoe korter de wachttijd is. De registratie zorgt ervoor dat het artikel ter reparatie wordt aangeboden aan de vrijwilliger die over de benodigde deskundigheid beschikt. Er zijn namelijk verschillende specialisaties.

Zo zijn er vrijwilligers die raad weten met elektrische apparatuur als waterkokers, koffiezetapparaten, stofzuigers, strijkijzers en verlichting. Anderen hebben verstand van foto- en videoapparatuur of van audio-installaties of van computers. Voor de producten op wielen zoals fietsen, stepjes en rollators is er eveneens de nodige expertise in huis. Bovendien kunnen aan kleine houten meubels reparaties worden verricht, ook wat betreft de bekleding. Er zijn tevens vrijwilligers aanwezig voor verstel- en reparatiewerk aan kleding. Zelfs poppen en knuffels kunnen worden opgelapt en een tweede leven krijgen.

Doelstelling van het Repair Café is om bij te dragen aan de duurzaamheid, zodat voorwerpen niet onnodig op de afvalberg terechtkomen. Hierin past ook het nieuwe initiatief dat boeken bij het Repair Café kunnen worden ingeleverd. De boeken worden uitgestald in een kast. Bezoekers mogen de boeken in deze kast gratis meenemen. Het is een extra reden om een bezoek te brengen aan het Repair Café.

Het Repair Café is van 09.30 tot 12.00 uur in De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

Nadere informatie
Jan Bostelaar, coördinator
Telefoon: 06-5130 6949
Website: https://repaircafeschiedam.nl/

Foto
PR Repair Café Schiedam

Fotobijschrift
Sfeerimpressie Repair Café Schiedam van 20 januari 2024

10-02-2024