Vrijdag 18 juni 'code geel' in onze regio van 02.00 uur tot 10.00 uur

Kans op blikseminslag, windstoten, hagel en veel neerslag in korte tijd

Kans op blikseminslag, windstoten, hagel en veel neerslag in korte tijd

SCHIEDAM - Eerder vandaag waarschuwde het KNMI voor zware onweersbuien met mogelijk zware windstoten en hagel in onze regio. Het is nu zes uur in de avond en het is nog zonnig en warm, maar de KNMI blijft waarschuwen al wordt er nu niet meer gewaarschuwd voor hedenavond, maar voor 'vannacht en morgen'.

"Vannacht en morgen overal (zware) onweersbuien. Momenteel zijn er geen waarschuwingen van kracht", zo meldt het KNMI om vijf uur vanmiddag, donderdag 17 juni.

Voor het gehele land wordt voor vrijdag 18 juni code geel afgegeven, met als tekst: "Vannacht en morgenochtend trekken van het zuiden uit enkele stevige onweersbuien over het land noordwaarts, met name over de westelijke helft van het land. Bij de buien kunnen lokaal (zware) windstoten en hagel voorkomen en valt plaatselijk veel neerslag in korte tijd."

Voor specifiek Zuid-Holland meldt het KNMI om 17.00 vanmiddag dat code geel geldt van vrijdagnacht 02.00 uur tot vrijdagochtend 10.00 uur. Daarbij wordt door het KNMI de volgende tekst gegeven:
"Onweersbuien, plaatselijk met windstoten tot ca. 75 km/uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. Kans op blikseminslag, hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen."

 

17-06-2021