Op DWS-velden, maar staat los van de handbalclub

Kaapverdisch festival met 4 artiesten en 6 dj's

Kaapverdisch festival met 4 artiesten en 6 dj's

SCHIEDAM - Wie over de Parkweg in Sportpark Thurlede loopt, ziet de handbalvelden van DWS versierd met vlaggetjes. Er gaat zaterdag 28 augustus 2021 een Kaapverdisch festival plaatsvinden met vier artiesten en een half dozijn dj's.

Navraag bij DWS leert dat dit buiten de handbalvereniging omgaat. Het zijn dus geen vlaggetjes die DWS heeft opgehangen omdat het voorspoedig gaat met de nieuwbouw van het nieuwe clubhuis, wat de voorbijganger in het park mogelijk zou kunnen denken. 

Het festival dat er morgen van 12.30 tot 22.30 uur plaats gaat vinden is het FMF Festival, ofwel het Family Maio Festival. "Wij brengen jong en oud samen, maar natuurlijk vooral graag alle culturen bij elkaar. Maak kennis met Cabo Verde", zo schrijven de organisatoren. Voor volwassen zijn er onder meer kaartspellen en een rad van avontuur. Voor de kinderen is er beach voetbal, beach volleybal, een ballenbak en zijn er springkussens. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken. Verkrijgbare hapjes komen uit de Kaapverdische keuken.

Er is veel muziek. Er zijn optredens van Maysa Pinheiro, Ant, Nato Ribeiro en Tote Zabelinha en er staan liefst zes dj's op het programma. 

Entree: 
4 tot en met 17 jaar: vijf euro
18 jaar en ouder: twaalf euro

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam, het de Groot Fonds, de stichting SB (Samen Bijeen). 

Voor meer informatie zie de Facebook-pagina van het festival.

27-08-2021