Politie op zoek naar te voet gevluchte overvaller; getuigenoproep

Juwelier in de Passage Schiedam is beroofd

Juwelier in de Passage Schiedam is beroofd

SCHIEDAM - Vanmiddag is een juwelier in het oude gedeelte van de Passage Schiedam overvallen. De politie is op zoek naar een in het zwart geklede man. De politie waarschuwt dat deze mogelijk een hamer bij zich heeft.

Burgernet heeft vijf minuten voor twee vanmiddag laten weten dat de politie, in verband met een door één persoon gepleegde overval in de Passage Schiedam bij de juwelier, op zoek is naar een man met een zwarte muts en sjaal (die hij tijdens de overval voor zijn gezicht had) en een zwarte jas. Hij is ongeveer 170 tot 180 cm lang en heeft een slank postuur. Mogelijk heeft hij een hamer bij zich.

Een hamer heeft hij gebruikt om het raam in te slaan. Hij kwam op de fiets en is lopend met de buit ervandoor gegaan. Hij heeft meerdere sieraden meegenomen.

Heb je iets gezien? Heb je tips? Bel nu 112.

De politie liet om 14.38 via twitter weten dat de man richting Broersvest en Korte Singel is gevlucht.  "Overval op juwelier Passage in Schiedam rond 13.45 uur. Onbekende man, zwarte kleding en schoenen met witte zolen, vernielde een ruit en ging er rennend met sieraden vandoor richting Broersvest richting Korte Singel. Niemand gewond. Tips of beelden, bel 112", aldus de politie.

02-02-2023