Judoka's uit Schiedam behalen 19 medailles en 2 bekers in Zelzate

Judoka's uit Schiedam behalen 19 medailles en 2 bekers in Zelzate

JUDO - Afgelopen weekend stond de Golden Judocup in Zelzate op het programma voor de judoka’s van Sportinstituut Schiedam. Het is het derde Belgische toernooi in drie weken waaraan de Schiedamse judoka's meedoen. Zij behaalden dit weekend liefst negentien medailles en twee clubbekers. 

Op zaterdag kwamen de judoka’s -11 en -13 jaar in actie. In de leeftijdscategorie -13 jaar behaalden alle judoka’s van Sportinstituut Schiedam een 1e of 2e prijs. Goud was er voor Caelon Henriques, Elyssa Tekin, Sophie Kuipers, Joël van de Jagt Rodrigues en Lucas Jansens. Dayron Bak en Liam van Ekelenburg pakten het zilver. Door deze goede resultaten won Sportinstituut Schiedam ook nog eens de clubtrofee voor de beste club -13 jaar.

Bij de -11 jarigen werden er ook goede resultaten behaald. Mees Olthaar en Destan Tekin wonnen goud en Tygo Wijsman werd vierde.

Op zondag was het de beurt aan de judoka’s -15 jaar, -18 jaar en -21 jaar en ouder. De resultaten waren opnieuw uitstekend met negen medailles én de eerste plaats in het clubklassement van de dag. Hiervoor mocht coach Dimitri van der Hoeven (net als zaterdag) de beker in ontvangst nemen.

Celil Uyar (-15 jaar -50 kg), Keano Rietdijk (-15 jaar +66 kg) en Iben Olsen (-15 jaar -48 kg) werden kampioen. Siem Huizinga (-15 jaar -42 kg), Devilin Boumans (-18 jaar en ouder -57 kg) en Sebastian Olsen (-18 jaar -60 kg) pakten het zilver en Thimo Wansleeben (-15 jaar -50 kg), Mohammed Chamsaldin (senioren -66 kg) en Danny Gommel (senioren -73kg) het brons.

Foto: Podium –15 jaar –50 kg, Celil Uyar goud en Thimo Wansleeben brons

12-03-2023