Judoka’s Sportinstituut Schiedam boeken succes in Lommel

JUDO - Zaterdag en zondag kwamen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie op de Soeverein Judocup in het Belgische Lommel. Meerdere medailles werden in de wacht gesleept in de stad in de Belgische Kempen.

Zaterdag was het de beurt aan de jeugd -11 en -13 jaar. Aslan Alper, Destan Tekin, Elyssa Tekin en Joël van de Jagt Rodrigues werden kampioen. Zilver was er voor Sophie Kuipers, Lucas Jansens, Aiden Tekin en Mees Olthaar. Tygo Wijsman, Britt Boom en Femke Govers werden vierde.

Op zondag kwamen de judoka’s -15 en -18 jaar in actie. In de categorie -15 jaar -50 kg bereikten clubgenoten Celil Uyar en Thimo Wansleeben met drie overwinningen en goed judo de finale. Celil trok aan het langste eind en mocht hierdoor met het goud naar huis en Thimo met een mooie tweede plaats.

Iben Olsen bereikte de finale in de klasse -48 kg met drie zeer goede overwinningen op rij. Helaas ging de finale verloren, maar ze mag zeer tevreden terugkijken op het toernooi en haar tweede plaats.

Bij de dames en heren -18 jaar waren er helaas geen prijswinnaars. Sebastian Olsen en Brandon Jansen wonnen beiden hun eerste wedstrijd, maar verloren de tweede partij. Doordat hun tegenstander niet de finale haalde kregen zij geen herkansing. Devilin Boumans won ook haar eerste partij en verloor haar tweede. Devilin kreeg wel een herkansing, maar nam uit voorzorg (val op haar hoofd) niet deel aan de herkansingsronde.