Judoka’s Sportinstituut Schiedam presteren ook goed in Denemarken

VEJLE/SCHIEDAM (judo) - Afgelopen weekend deden 28 judoka’s van Sportinstituut Schiedam mee aan de Danish Open in Vejle Denemarken. Met negen behaalde medailles presteerden ze uitstekend.

Giovanni Florencia nam twee medailles mee naar huis. Op zaterdag won hij goud bij de heren -18 jaar -90 kg. Op zondag deed hij nogmaals mee in de hogere leeftijdscategorie -21 jaar en hierin won hij knap brons in de klasse -90 kg.

In de leeftijdscategorie -18 jaar waren er verder zilveren medailles voor Jana Bergman bij de dames -70 kg, Iben Olsen bij de dames -52 kg en Celil Uyar bij de heren -50 kg.

Dylan Jansen won brons bij de heren Senioren in de Open Klasse.

Op zondag werden er behalve de tweede medaille van Giovanni Florencia nog drie medailles binnengesleept.

Destan Tekin won goud bij de jongens -15 jaar -34 kg. Een bijzonder knappe prestatie, aangezien hij eigenlijk nog een -12 judoka is. In de finale versloeg hij de Nederlands kampioen -15 jaar met ippon.

Britt Boom won brons bij de meisjes -15 jaar -48 kg en Caelon Henriques won brons bij de jongens -15 jaar -60 kg.

Aan het eind van het toernooi stond er nog een mixed-team wedstrijd op het programma. Sportinstituut Schiedam vormde hierin samen met Lu-Gia-Jen uit Den Haag het Team Zuid-Holland. Het team won geen medaille, maar in de wedstrijd tegen het Japanse team Tokai versloeg Danny Gommel zijn Japanse tegenstander knap met ippon.