Jubilerende vrijwilligers bij Scouting Tono-groep

Jubilerende vrijwilligers bij Scouting Tono-groep

SCHIEDAM - Bij de afsluiting van het jaar heeft de Scouting Tono-groep tien van haar vrijwilligers in het zonnetje gezet. Deze vrijwilligers ontvingen een jubileumteken van Scouting Nederland. De uitgereikte jubileumtekens varieerden van 5 tot 40 jaar.

“Vrijwilligers zijn de levensader waar deze scoutinggroep op draait. Dit zijn de mensen die er elke week voor zorgen dat onze leden een fantastisch scoutingavontuur kunnen beleven”, zegt bestuurslid Lukas van Mil. “Die vrijwilligers waarderen we graag veel en vaak, maar een jubileum is natuurlijk extra bijzonder. Daarom hebben we voor deze mensen bij Scouting Nederland de verschillende jubileumtekens aangevraagd. En het is een mooie gelegenheid om het Jaar van de Vrijwillige Inzet af te sluiten”.

Die uitreiking van de waarderingstekens begon met het 5-jaar jubileumteken voor welpenleidster Nathalie Doek en secretaris van het stichtingsbestuur Marco Lansbergen. Direct daarna waren het de jubilarissen voor het 25-jaar jubileumteken die het ereteken ontvingen: welpenleider Thijs Roeling, scoutsleidster Lisa Drost-van Stokken, groepsbestuurslid en explorerbegeleider Lukas van Mil, secretaris van het bestuur Monica Spruit en TOteam-lid Ciska Lemmen.

Daarnaast ontvingen Toteam-coördinator Addy Pool en scoutsleider en bestuurdlid Hathi Thomas Langeweg alsnog hun 5-jaar jubileumtekens nadat deze eerder niet beschikbaar waren.

Voor het oog van de jeugdleden van de Scouting Tono-groep die bijeen waren voor de afsluiting van het jaar ontvingen daarna welpenleider Ronald Evertse en explorerbegeleidster Antoinette Zwitserlood het 30-jaar jubileumteken. De feestelijke uitreiking werd afgesloten met het 40-jaar jubileumteken voor voorzitter Richard Spruit.

Met dit uitgebreide bedankje aan de vrijwilligers sloten de leden van de Scouting Tono-groep het jaar af. Vanaf 15 januari komen zij weer wekelijks bij elkaar in hun groepshuis aan de Sweelincksingel in Schiedam. 

Foto: de tien jubilarissen (plus twee jubilarissen van een eerdere gelegenheid, toen echter het jubileumteken niet beschikbaar was) op de foto voor boerderij Landvreugd, foto door Bram Lansbergen

20-12-2021